Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna rolada

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 16
cokoladna rolada

Recept za čokoladnu roladu koja zahtijeva malo više kuharskih spretnosti.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladna rolada

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 16

Sastojci:

  • 20 dag šećera
  • 4 dag kvasca
  • 2 žlice mlijeka
  • Žlica šećera
  • 60 dag brašna
  • 3 žumanjka
  • 10 dag maslaca
  • 10 dag šećera
  • 2 žlice ruma
  • 2,5 dcl mlijeka

Upute za pripremu:

1. Korak U zdjelu stavite 2 žlice mlakog mlijeka, dodajte žličicu šećera i kvasac. Ostavite tijesto da se digne. U drugoj posudi dobro promiješajte šećer, mlako mlijeko, rum i smekšani maslac. Promiješajte i zatim dodajte još žumanjke.
2. Korak Brašno istresite u posebnu zdjelu, dodajte dizani kvasac i polijte smjesom od jaja iz druge posude. Umijesite tijesto, pokrijte ga i pustite da se digne.
3. Korak Pripremite najdjev. Pjenasto umiješajte maslac, dodajte šećer i žumanjke. Čokoladu razlomite na male komadiće i rastopite ju iznad vodene kupelji. Miješajte dok ne postane sasvim glatka i tekuća.
4. Korak Zatim istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Čokoladu i snijeg nježno umiješajte u smjesu s jajima. Umiješajte još mrvice keksa.
5. Korak Dizano tijesto razvaljajte i premažite nadjevom. Zamotajte i stavite na pladanj, obložen papirom za pečenje.
6. Korak Pecite na 150 stupnjeva, približno 50 minuta. Ukrasite kakaom u prahu ili šećerom u prahu. Servirajte ohlađeno.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,98 €
Ukupno:
17,82 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual