Sastojci:
- 20 dag šećera
- 4 dag kvasca
- 2 žlice mlijeka
- Žlica šećera
- 60 dag brašna
- 3 žumanjka
- 10 dag maslaca
- 10 dag šećera
- 2 žlice ruma
- 2,5 dcl mlijeka
- Prstohvat soli
- 20 dag maslaca
- 4 žumanjka
- 25 dag čokolade za kuhanje
- 8 dag mrvica keksa
- 4 bjelanjka
Upute za pripremu:
1
U zdjelu stavite 2 žlice mlakog mlijeka, dodajte žličicu šećera i kvasac. Ostavite tijesto da se digne. U drugoj posudi dobro promiješajte šećer, mlako mlijeko, rum i smekšani maslac. Promiješajte i zatim dodajte još žumanjke.
2
Brašno istresite u posebnu zdjelu, dodajte dizani kvasac i polijte smjesom od jaja iz druge posude. Umijesite tijesto, pokrijte ga i pustite da se digne.
3
Pripremite najdjev. Pjenasto umiješajte maslac, dodajte šećer i žumanjke. Čokoladu razlomite na male komadiće i rastopite ju iznad vodene kupelji. Miješajte dok ne postane sasvim glatka i tekuća.
4
Zatim istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Čokoladu i snijeg nježno umiješajte u smjesu s jajima. Umiješajte još mrvice keksa.
5
Dizano tijesto razvaljajte i premažite nadjevom. Zamotajte i stavite na pladanj, obložen papirom za pečenje.
6
Pecite na 150 stupnjeva, približno 50 minuta. Ukrasite kakaom u prahu ili šećerom u prahu. Servirajte ohlađeno.