Iskoristi promo kodu WELCOME5 ✨

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna torta bez brašna – slastica koju ćete pojesti bez imalo grižnje savjesti!

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 7
cokoladna torta bez brasna  – slastica koju cete pojesti bez imalo griznje savjesti

Čokoladna torta bez brašna izvrstan je desert za sve čokoholičare koji izbjegavaju brašno zbog zdravstvenih problema, ili pak samo zato jer svjesno paze na unos ugljikohidrata u svoje tijelo.

Ljekoviti učinci čokolade

Brine li vas da je izrada čokoladne torte bez brašna zahtjevna i da to nije za vas, dopustite da vas utješimo time što njena priprema nije ništa više zahtjevna od pripreme obične čokoladne torte. Razlikuje se samo u sastojcima, a zbog čega nikako nećete biti uskraćeni za harmoniju slasnih okusa. U suštini je poanta čokoladne torte čokolada, a ne brašno. A ako ju povrh svega napravimo od kvalitetnih sastojaka, onda nas grižnja savjesti uopće ne treba plašiti!

Prilikom kupovine BAM proizvoda možete koristiti kod RECEPT koji vam donosi 10% popusta.

Prava, kvalitetna čokolada ima naime niz svojstava koja pozitivno utječu na naše zdravlje i opće raspoloženje. Između ostalog poboljšava cirkulaciju i probavu, snižava krvni tlak i ima antioksidativne učinke, zato nam pomaže kod pamćenja i štiti nas od raka te nekih bolesti srca i krvožilnog sustava, ali i od degenerativnih bolesti, povezanih sa starošću.

Komadom čokoladne torte za doručak protiv suvišnih kilograma


Još jedna zanimljivost koja će posebno oduševiti one koji novi dan vole započinjati čokoladom. Znanstvenici na sveučilištu Syracuse u New Yorku otkrili su da ima čokolada, ako ju redovito jedemo, brojne pozitivne učinke za naše zdravlje jer poboljšava naše kognitivne sposobnosti i pamćenje te apstraktno razmišljanje. Na sveučilištu u Tel Avivu otkrili su čak da oni koji svako jutro pojedu komad čokoladne torte, više su motivirani na svom poslu, a ujedno čak i lakše mogu smršavjeti – a posebno ako torta ne sadrži brašno.

Možda zvuči nevjerojatno, ali ima u tome nešto istine. Naš mozak naime tijekom dana treba puno energije, sve od trenutka kada se probudimo. A zato što tijelo rano ujutro učinkovitije probavlja hranu i energiju, komad čokoladne torte može mu pomoći da mozak učinkovitije opskrbi energijom. I zato što je probava ujutro brža nego kasnije tijekom dana, time su i mogućnosti za nastanak neželjenih masnih obloga manje.

Recept za slasnu čokoladnu tortu bez brašna

Kao što smo već rekli, čokoladna torta bez brašna ne razlikuje se bitno od obične čokoladne torte – osim brašna glavni su sastojci čokolada, šećer (ili zamjena za šećer), jaja i izvor masti, obično je to maslac ili vrhnje. Razlika je u samom postupku izrade.

Nas je njena priprema, a posebice njen okus potpuno oduševio, stoga smo odlučili da recept podijelimo s vama.



Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladna torta bez brašna – slastica koju ćete pojesti bez imalo grižnje savjesti!

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 7

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

Pećnicu zagrijemo na 190 °C.

2. Korak

Dok se pećnica zagrijava, na vodenoj pari rastopimo maslac i čokoladu te dodamo prstohvat soli. U rastopljenu masu dodamo aromu vanilije i lagano promiješamo te ohladimo.

3. Korak

Električnim mikserom pjenasto umiješamo šećer i jaja. U dobivenu smjesu umiješamo ohlađenu čokoladnu smjesu u koju na kraju dodamo još kakao u prahu.

4. Korak

Pripremljeno tijesto ulijemo u pladanj za tortu i pečemo u pećnici od 20 do 30 minuta.

5. Korak

Ohlađenu tortu premažemo najdražom marmeladom i na kraju presvučemo čokoladnom glazurom.

Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual