BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna torta s ciklom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 13
cokoladna torta s ciklom

Recept za pripremu čokoladne torte s ciklom. Kako pripremiti odličnu čokoladnu tortu? Torta je i za najveće čokoholike, gdje se u dobitnoj kombinaciji prepliće bogat okus čokolade te lagana tekstura cikle. U receptu smo koristili BAM tamnu čokoladu.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 2 šalice smeđeg šećera
  • 2 šalice oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 šalica kokosovog ulja
  • 500 g BAM tamne čokolade
  • 3 šalice sitno naribane kuhane cikle
  • 1 žličica cimeta
  • 0,03 l amaretta ili likera od oraha
Tiktok mojacokolada

Upute za pripremu:

1
Otopite kokosovu mast. Nad vodenom parom otopite čokoladu s komadićem maslaca.
2
Odvojite bjelanjke i žumanjke. Pjenasto umutite žumanjke i šećer. Postepeno im dolijte kokosovo ulje. Dodajte otopljenu čokoladu i promiješajte.
3
U brašno dodajte prašak za pecivo i cimet. U tijesto postepeno umiješajte brašno. Kuhanu ciklu sitno naribajte. Možete kupiti već vakumiranu.
4
Ciklu umiješajte u čokoladnu smjesu, koja sada postane laganija i tečnija. Dolijte još amaretto ili liker od oraha. Bjelanjke utucite u čvrst snijeg i stavite na tijesto te lagano promiješajte. Smjesu dižite odozdo prema gore da tijesto ostane lagano.
5
Kalup namastite komadićem kokosove masti i u njega ulijte tijesto. Masa je za dvije tanje torte promjera 28 cm ili jednu deblju. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 45 minuta. Provjerite je li tijesto pečeno, treba biti mekano, a ne tečno i ne smije se lijepiti za nož.
6
Uklonite obod kalupa i tortu malo ohladite. Za čokoladnu glazuru nad vodenom parom otopite čokoladu, maslac i dodajte još malo amaretta ili likera od oraha za poseban okus. Tortu stavite na rešetku i kalup jer će čokolada malo kapati.
7
Prelijte glazurom i poravnajte, namažite i rub torte. Po vrhu i po rubu torte pospite i ukrasite bademima. Tortu stavite u hladnjak na sat ili dva da se preljev stvrdne.
8
Narežite na manje komade jer je torta prilično zasitna, i poslužite. Po želji poslužite i tučeno slatko vrhnje s kapljicom likera. Torta će i nakon par dana ostati sočna i jednako odličnog okusa.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,99 €
Ukupno:
29,90 €26,91 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual