
Sastojci:
- 100 g brašna
- 25 g BAM kakaa u prahu
- 75 g maslaca
- 25 g mljevenih oraha ili badema
- 50 g smeđeg šećera
- 1 jaje, umućeno
- 2 jaja
- 1 žumanjak
- 200 g smeđeg šećera
- 200 g slatkog vrhnja za šlag
- 2 limuna - naribana korica i sok
- čokoladne strugotine za ukras
Upute za pripremu:
1
Prosijte brašno i kakao u prahu. Dodajte maslac, orahe, šećer i jaje. Zamijesite tijesto i rasporedite ga po modelu za tortu. Prstima oblikujte rub. Stavite na hladno na 30 minuta.
2
Tijesto nekoliko puta probodite vilicom, pokrijte papirom za pečenje ili folijom i opteretite grahom za "slijepo" pečenje. U prethodno zagrijanoj pećnici pecite 12-15 minuta na 200 stupnjeva. Uklonite grah i papir te pecite još 10 minuta. Temperaturu pećnice smanjite na 150 stupnjeva.
3
Pjenasto umutite jaja, žumanjak i šećer. Umiješajte ne pretvrdo tučeno slatko vrhnje. Dodajte koru od limuna i postepeno pažljivo umiješajte i sok od limuna.
4
Nadjev rasporedite po tijestu i pecite 50 minuta. Uklonite obod kalupa i pričekajte da se torta ohladi. Ukrasite je čokoladnim strugotinama i poslužite.