Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladne kocke

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 20 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10
idealan kolac za sve cokoholicare za pripremu ove slastice trebat ce vam samo nekoliko sastojaka i priblizno sat vremena

Idealan kolač za sve čokoholičare! Za pripremu ove slastice trebat će vam samo nekoliko sastojaka i približno sat vremena. Krema se radi od tamne čokolade i slatkog vrhnja, a pritom je upravo čokolada sastojak (u pravom omjeru sa slatkim vrhnjem) koji osigurava da krema bude dovoljno kompaktna, pa želatina nije potrebna. Budući da se čokolada izvanredno sljubljuje s mnogim okusima, kakao možemo zamijeniti šećernom otopinom s rumom, likerom od naranče ili kokosa... ovisno o tome što više volimo.

Umjesto čokoladnih kockica možete pripremiti i Raffaello kocke.

Sastojci su dovoljni za 18 kockica čokolade.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladne kocke

  • Vrijeme pripreme: 1 h 20 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10

Sastojci:

  • 130 ml mlijeka
  • 20 g instant kakaa

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. 10 minuta mutite jaja sa šećerom na najvećoj brzini. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču veličine 26 x 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.

2. Korak

Na pari otopite čokoladu sa 100 g slatkog vrhnja, istucite ostatak vrhnja i stavite na hladno. Rastopljenu čokoladu ohladite dok ne postane mlaka pa u nju lopaticom umiješajte istučeno slatko vrhnje.

3. Korak

Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka sloja. Donji dio biskvita stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite biskvit s pola kreme i prekrijte drugim slojem biskvita, navlažite i njega i premažite ostatkom kreme. Zagladite površinu i stavite u hladnjak da se ohladi i stvrdne.

4. Korak

Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jednu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Pustite da se čokolada malo ohladi i prelijte je preko kreme. Kolač vratite u hladnjak i ostavite da se hladi najmanje 4 sata. Ohlađeni kolač narežite i ukrasite po želji.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,38 €
Ukupno:
21,42 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual