BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladne kocke s narančom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 15
cokoladne kocke s narancom

BAM mliječna čokolada je univerzalna, vrhunska belgijska čokolada s barem 35,1% kakao dijelova. Idealna je za kreme, mousseve, ganache, sladolede, kekse, biskvite i druge kremaste čokoladne strukture. Čokolada je oblikovana u manje kapljice, za brže i ravnomjernije topljenje čokolade. Radi se o laganoj, kremastoj mliječnoj čokoladi s daškom karamele.

Pripremili smo recept za pripremu čokoladnih kocka s notom naranče.


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 žlice vode
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna
  • 20 g kakaa
  • 1 puding od vanilije
  • 300 g soka od naranče (3-4 naranče)
  • 50 ml vode
  • 4 žlice šećera
  • naribana kora jedne naranče
  • 0,5 vrećice želatine u prahu
  • 200 ml slatkog vrhnja

Upute za pripremu:

1
U posudi razmutite jaja. Tucite ih 5 – 10 minuta i postepeno dodajte mlaku vodu i šećer. Polako i s odjećajem umiješajte prosijano brašno i kakao.
2
Biskvit stavite u pladanj koji zatim stavljate u pećnicu, zagrijanu na 170 stupnjeva, na približno 20 minuta.
3
Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Najprije ocijedite naranče i u sok dodajte vodu, naribanu koru naranče i šećer.
4
5 žlica tekućine prelijte u zdjelu gdje ćete pomiješati tekućinu i prašak za puding, a preostalu tekućinu zakipite. Skuhajte kao puding i zatim ohladite.
5
U zdjelu istresite želatinu i dolijte 2 žlice vode. Pričekajte da želatina nabubri i potom ju rastopite iznad vodene kupelji. Rastopljenu ju umiješajte u kremu.
6
Zatim se vratite biskvitu. Ohlađenog triput prerežite da dobijete 3 sloja.
7
Prvi sloj namočite sokom i premažite trećinom kreme. To ponovite još dvaput. Treći sloj kreme zatim prelijte još čokoladnim preljevom (čokolada, rastopljena iznad vodene kupelji).
8
Slasticu na nekoliko sati stavite u hladnjak, zatim ju prije serviranja razrežite na kocke.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual