
Sastojci:
- 200 g svježih datulja medjool (bez koštica)
- 80 g BAM PREMIUM prženih lješnjaka
- 2 pune žlice BAM namaza od lješnjaka
- 1,5 žlica BAM kakaa u prahu
- 2 žlice javorovog sirupa
Čokoladne kuglice s lješnjacima energetska su bomba koju možete brzo pripremiti! Čokoladne kuglice s lješnjacima možete brzo pripremiti prema dolje navedenom receptu, a pojesti ih možete kad vam zatreba dodatna energija. Pripremaju se od samo pet sastojaka. Jedan od sastojaka su prženi lješnjaci, što vam daje dvije mogućnosti izbora. Jedna je mogućnost da sami prepržite lješnjake, a druga mogućnost je da malo varate i pomognete si s BAM PREMIUM prženim lješnjacima.
Za pripremu čokoladnih kuglica upotrijebili smo BAM namaz od lješnjaka, jer ga uvijek imamo pri ruci. Umjesto namaza od lješnjaka možete upotrijebiti bilo koji namaz koji volite, a da je napravljen od orašastih plodova. Na primjer, možete ga zamijeniti namazom od kikirikija ili badema. Datulje su također jedan od sastojaka. Datulje Medjool najbolja su osnova za energetske kuglice jer su slatke, ljepljive, mekane i imaju okus karamele. Tijekom pripreme možete upotrebljavati i obične, samo prije provjerite imaju li koštice.
Sa sastojcima iz recepta možete pripremiti između 12 i 15 kuglica, ovisno o veličini kuglica koju želite. Ako želite veće ili manje, možete prilagoditi količine.
BAM savjet: Dodatno možete uvaljati čokoladne kuglice u pržene lješnjake. Oni će im dati dodatnu strukturu i okus.
A izgledat će još ljepše.
Čokoladne kuglice možete uvaljati i u kokos umjesto lješnjaka, a masu za čokoladne kuglice možete napraviti od smrvljenih keksa. Recept možete pronaći ovdje.
Za okupljanja odraslih kuglice možete pripremiti tako da smjesi dodate malo ruma i umjesto čokoladnih kuglica poslužite kuglice od ruma. Recept vas čeka ovdje.