BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladne praline s ganache kremom i konjakom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 4
cokoladne praline s ganache kremom i konjakom

Jednostavan recept za pripremu ukusnih domaćih čokoladnih pralina s konjakom.

Potrebno vam je još:

  • 350 g tamne, bijele ili mliječne kuverture

  • Špatula

  • Manji kistić

  • Termometar za domaćinstvo

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladne praline s ganache kremom i konjakom

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 4

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Čokoladnu kuverturu rastopite iznad vodene kupelji. Termometrom za domaćinstvo mjerite kako temperatura pri topljenju ne prijeđe 50 stupnjeva (kod tamne čokolade) odnosno 45 stupnjeva (kod bijele ili mliječne čokolade). Neprestano miješajte.
2. Korak Rastopljenu čokoladu je potrebno ohladiti na 26 stupnjeva, što možete učiniti miješanjem ili dodavanjem komadića čokolade. Čokoladu zatim ponovno zagrijete na 32 stupnja (vrijedi za tamnu čokoladu) odnosno na 30 stupnjeva (ako imamo bijelu ili mliječnu čokoladu). Kada čokolada dostigne pravu temperaturu posudu maknite s vodene kupelji.
3. Korak Silikonske kalupe za izradu pralina operite samo vodom, obrišite suhom krpom i pazite da u kalupu ne ostanu kapljice vode. Čokoladu ulijte u kalupe i okrećite da se sve da se sve stjenke prekriju čokoladom. Višak čokolade ulijte natrag u posudu s čokoladom i ohladite.
4. Korak Kada se čokolada stvrdne, u svaku rupicu ulijte malo čokolade i kistom nanosite čokoladu na stjenke kalupa. Ponovno uklonite višak čokolade i ohladite. Pripremite punjenje.
5. Korak Čokoladu za kuhanje razlomite na komadiće i stresite u posudu. Na štednjaku zagrijte vrhnje i maslac. Prije nego li zakipi, uklonite s vatre i prelijte po komadićima čokolade. Miješajte dok smjesa ne postane potpuno glatka. Dodajte još konjak i ponovno promiješajte.
6. Korak Smjesu ulijte u jamice u kalupima. Napunite samo milimetar ispod roba i poravnajte površinu špatulom. Slijedi zatvaranje pralina.
7. Korak Rastopljenom čokoladnom kuverturom (pripremljenom po istom gore navedenom postupku) zalijte svaku rupicu i višak čokolade ostružite špatulom.
8. Korak Kalupe stavite u hladnjak, pustite da odstoje približno 2 sata i zatim jednostavno prstima istisnite praline iz kalupa i poslužite ih.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual