1
Čokoladnu kuverturu rastopite iznad vodene kupelji. Termometrom za domaćinstvo mjerite kako temperatura pri topljenju ne prijeđe 50 stupnjeva (kod tamne čokolade) odnosno 45 stupnjeva (kod bijele ili mliječne čokolade). Neprestano miješajte.
2
Rastopljenu čokoladu je potrebno ohladiti na 26 stupnjeva, što možete učiniti miješanjem ili dodavanjem komadića čokolade. Čokoladu zatim ponovno zagrijete na 32 stupnja (vrijedi za tamnu čokoladu) odnosno na 30 stupnjeva (ako imamo bijelu ili mliječnu čokoladu). Kada čokolada dostigne pravu temperaturu posudu maknite s vodene kupelji.
3
Silikonske kalupe za izradu pralina operite samo vodom, obrišite suhom krpom i pazite da u kalupu ne ostanu kapljice vode. Čokoladu ulijte u kalupe i okrećite da se sve da se sve stjenke prekriju čokoladom. Višak čokolade ulijte natrag u posudu s čokoladom i ohladite.
4
Kada se čokolada stvrdne, u svaku rupicu ulijte malo čokolade i kistom nanosite čokoladu na stjenke kalupa. Ponovno uklonite višak čokolade i ohladite. Pripremite punjenje.
5
Čokoladu za kuhanje razlomite na komadiće i stresite u posudu. Na štednjaku zagrijte vrhnje i maslac. Prije nego li zakipi, uklonite s vatre i prelijte po komadićima čokolade. Miješajte dok smjesa ne postane potpuno glatka. Dodajte još konjak i ponovno promiješajte.
6
Smjesu ulijte u jamice u kalupima. Napunite samo milimetar ispod roba i poravnajte površinu špatulom. Slijedi zatvaranje pralina.
7
Rastopljenom čokoladnom kuverturom (pripremljenom po istom gore navedenom postupku) zalijte svaku rupicu i višak čokolade ostružite špatulom.
8
Kalupe stavite u hladnjak, pustite da odstoje približno 2 sata i zatim jednostavno prstima istisnite praline iz kalupa i poslužite ih.