BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni kolač od buče

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 17
cokoladni kolac od buce

Recept za čokoladni kolač s bučom koji na kraju obogatimo sladkim ledom. BAM kakao u prahu je tople crveno-smeđe boje te ukusnog čokoladnog okusa. Osnovu kakaa tvore zrna kakaa iz Zapadne Afrike, a dodatan okus i začin daju mu zrna iz ostalih dijelova Afrike, Azije i Južne Amerike. Vrlo fina tekstura omogućava jednostavno miješanje. Idealan je za pripremu biskvita, kolača, sladoleda i drugih slastica.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladni kolač od buče

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 17

Sastojci:

  • 1 prašak za pecivo
  • 0,5 šalice kakaa
  • 2,5 šalice brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 šalica maslaca
  • 2 šalice šećera
  • 3 jaja
  • 1 žličica paste od vanilije
  • 2 žličice naribane narančine korice
  • 2 zdjelice grubo naribanih buča
  • 0,5 šalice mlijeka
  • 1 zdjelica nasjeckanih oraha/lješnjaka
  • 1 zdjelica komadića čokolade

Upute za pripremu:

1. Korak U posudi pomiješajte smekšani maslac, šećer i vanilin šećer. Smjesi s maslacem postepeno dodajte jaja te zatim naribane buče te narančinu koricu.
2. Korak U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo, kakaom, cimetom i soli. Sadržaj druge posude umiješajte u prvu posudu te dodajte još i mlijeko, komadiće čokolade i orahe.
3. Korak Pripremite pladanj, dobro ga namastite ili obložite papirom za pečenje i u njega stavite masu. Pladanj stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva na približno 50 minuta.
4. Korak Za kraj pripremite slatki led – pomiješajte šećer u prahu, mlijeko i aromu vanilije tako da dobijete gustu, ali još uvijek tekuću mješavinu. Slatkim ledom zatim prelijte ohlađeni čokoladn kolač s bučom i servirajte. I dobar tek!
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual