BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni kolač s heljdinom kašom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme:
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11
cokoladni kolac s heljdinom kasom

Kako pripremiti odličan čokoladni kolač? Lagan, sočan i ukusan neobični kolač koji ćete stalno praviti. Pripremili smo recept za čokoladni kolač s heljdinom kašom i BAM tamnom čokoladom.

BAM tamna čokolada je vrlo univerzalna, vrhunska belgijska čokolada. Idealna je za kreme, mousse, ganache, sladolede, kekse, biskvite i ostale kremaste čokoladne strukture. Čokolada je oblikovana u manje kapljice za brže i ravnomjernije topljenje čokolade. Ima originalan, idealno gorak čokoladni okus. Čokolada je BEZ glutena.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladni kolač s heljdinom kašom

  • Vrijeme pripreme:
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11

Sastojci:

  • 80 g heljdine kaše
  • 8 g maslaca
  • 60 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 200 g naribane čokolade
  • 35 g pirovog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • naribana korica 1 bio limuna ili naranče
  • 2-3 žlice marmelade od marelice
  • 90 g čokolade za jelo
  • 35 g maslaca

Upute za pripremu:

1. Korak Heljdinu kašu skuhajte prema uputama s ambalaže, ocijedite je i malo ohladite. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Pjenasto umutite maslac, žumanjke, koricu te šećer. Bjelanjke utucite u čvrst snijeg. Pomiješajte pirovo brašno i prašak za pecivo te dodajte naribanu čokoladu i promiješajte.
2. Korak Brašno i čokoladu postepeno dodajite u smjesu od jaja i ručno pomiješajte. Dobit ćete prilično suhu smjesu. Dodajte još toplu, ali ne vruću, heljdinu kašu i promiješajte. Čokolada će se otopiti i smjesa će postati tečnija. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Lagano dižite smjesu odozdo prema gore da tijesto ostane lagano.
3. Korak Papir za pečenje namočite pod tekućom vodom i zgnječite ga kako bi se lakše uklopio u kalup. Raširite ga i obložite kalup. Čokoladnu smjesu s heljdinom kašom ulijte u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta.
4. Korak Kolač izvadite iz pećnice, ali ga ostavite u kalupu da se malo ohladi. Još mlakog zajedno s papirom izvadite iz kalupa i odvijte rubove papira. Po vrhu ga premažite marmeladom.
5. Korak Čokoladu otopite s komadićem maslaca i prelijte preko kolača, poravnajte nožem i ukrasite po želji. Ohlađen kolač narežite na manje komade i poslužite.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
8,91 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual