BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni kolač s lavandom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 40 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 12
cokoladni kolac s lavandom

BAM kakao u prahu je tople crveno-smeđe boje te ukusnog čokoladnog okusa. Osnovu kakaa tvore zrna kakaa iz Zapadne Afrike, a dodatan okus i začin daju mu zrna iz ostalih dijelova Afrike, Azije i Južne Amerike. Vrlo fina tekstura omogućava jednostavno miješanje. Idealan je za pripremu biskvita, kolača, sladoleda i drugih slastica. Čokolada BAM namijenjena je svim amaterskim, kao i profesionalnim slastičarima koji ovom izvrsnom čokoladom svojim slasticama žele dodati točku na "i". Ovaj put smo pripremili recept za čokoladni kolač s mediteranskim okusom lavande.


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 200 g maslaca
  • 200 g smeđeg šećera
  • 5 žlica suhih pupoljaka lavande
  • 3 jaja
  • 200 g pšeničnog brašna
  • 5 g praška za pecivo
  • 50 g kakaa
  • 5 žlica vode

Upute za pripremu:

1
U posudi pomiješajte maslac, smeđi šećer i pupoljke lavande. U tu mješavinu dodajte jaja i posipajte brašno i prašak za pecivo. Sve zajedno dobro promiješajte.
2
U drugu posudu nalijte vodu da zakipi i dodajte kakao te zatim promiješajte. Vrelu vodu s kakaom ulijte u tijesto i miješajte dok masa ne postane glatka.
3
Priremite kalup za pečenje i u njega ulijte tijesto. Pladanj stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva na približno 35 do 40 minuta.
4
Kao točka na i preostaje vam još priprema preljeva. Iznad vodene kupelji rastopite komadiće čokolade, maslac, slatko vrhnje i šećer.
5
Kremu prelijte po kolaču, ukrasite grančicom lavande i poslužite.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual