
Sastojci:
- 100g BAM tamne čokolade
- 3 jaja
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice BAM kakaa u prahu
- 1 žličica cimeta
- šumsko voće
- 1 žlica amaretta
- 2 žlice kave
Upute za pripremu:
1
Nad vodenom parom otopite čokoladu i miješajte dok ne postane lijepo glatka, svilenkasta. Sklonite s vatre, odn. vodene pare i ostavite da se čokolada malo ohladi. Ali još uvijek treba biti lijepo tečna. Dok se čokolada hladi, odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke mutite sa šećerom bar 5 minuta na najvećoj brzini kako bi se oblikovala lijepa, gusta i pahuljasta krema. Bjelanjke umutite s prstohvatom šećera u snijeg.
2
Lagano ohlađenoj čokoladi dodajte žlicu kuhane jake kave, pa lopaticom umiješajte žumanjke. Lagano miješajte dok se žumanjci i čokolada potpuno ne pomiješaju.
3
I posljednja, najvažnija faza: u čokoladu lopaticom i vrlo sporo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Miješajte tako da masu dižete odozdo prema gore kako biste u čokoladu unijeli što više zraka i da mousse bude lijepo lagan. Mousse ulijte u manje posudice i stavite ga u hladnjak na najmanje 6 sati. Prije posluživanja, mousse po vrhu pospemo tamnim kakaom i obložimo voćem ili tučenim slatkim vrhnjem.