BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni mousse s okusom kave

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 8
cokoladni mousse s okusom kave

Kako pripremiti odličan čokoladni mousse s okusom kave? Pripremili smo odličan recept za čokoladni mousse s okusom kave.

BAM tamna čokolada će vas oduševiti svojom univerzalnošću jer se doista može koristiti u većini čokoladnih recepata. Idealna je za pripremu krema, ganachea, mousseva, sladoleda, keksa, biskvita i drugih kremastih čokoladnih struktura. Može se koristiti i za modeliranje i pripremu čokoladnih dekoracija. Čokolada sadržava najmanje 55,6% kakao dijelova, pravi kakao maslac i pravu vaniliju, što se odražava na izvornom i idealno gorko-slatkom okusu.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladni mousse s okusom kave

  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 8

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Nad vodenom parom otopite čokoladu i miješajte dok ne postane lijepo glatka, svilenkasta. Sklonite s vatre, odn. vodene pare i ostavite da se čokolada malo ohladi. Ali još uvijek treba biti lijepo tečna. Dok se čokolada hladi, odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke mutite sa šećerom bar 5 minuta na najvećoj brzini kako bi se oblikovala lijepa, gusta i pahuljasta krema. Bjelanjke umutite s prstohvatom šećera u snijeg.
2. Korak Lagano ohlađenoj čokoladi dodajte žlicu kuhane jake kave, pa lopaticom umiješajte žumanjke. Lagano miješajte dok se žumanjci i čokolada potpuno ne pomiješaju.
3. Korak I posljednja, najvažnija faza: u čokoladu lopaticom i vrlo sporo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Miješajte tako da masu dižete odozdo prema gore kako biste u čokoladu unijeli što više zraka i da mousse bude lijepo lagan. Mousse ulijte u manje posudice i stavite ga u hladnjak na najmanje 6 sati. Prije posluživanja, mousse po vrhu pospemo tamnim kakaom i obložimo voćem ili tučenim slatkim vrhnjem.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,38 €
Ukupno:
21,42 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual