1
U većoj posudi električnim mikserom pjenasto umiješajte maslac, bijeli šećer i smeđi šećer. Dodamo mlijeko i vaniliju. Dodamo brašno i sol te miješamo električnim mikserom niskom brzinom dok masa ne bude dobro pomiješana. Ručno umiješamo još čokoladne kapljice.
2
Posudu s masom pokrijemo folijom i stavimo u hladnjak na približno 30 minuta da se tijesto učvrsti. Kada je tijesto dobro ohlađeno izvadimo ga iz hladnjaka i od mase žlicom ili zaimačom za sladoled oblikujemo kuglice. Kuglice neka budu promjera od približno 2 cm.
3
Pripremimo pladanj na koji stavimo papir za pečenje. Na pladanj složimo kuglice i zatim pladanj stavimo u zamrzivač na barem 30 minuta da se kuglice dobro učvrste.
4
Zatim pripremimo preljev za čokoladne trufflese. Čokoladne kapljice i kokosovo ulje rastopimo iznad vodene kupelji. Miješamo dok se čokolada potpuno ne rastopi i postane glatka. Zatim uklonimo posudu s čokoladom s vodene kupelji i malo ohladimo čokoladu.
5
Iz zamrzivača izvadimo kuglice i umočimo ih u rastopljenu čokoladu te stavljamo na pladanj obložen papirom za pečenje. Savjet: Kuglice možemo umakati u čokoladu i čačkalicom.
6
Stavimo u hladnjak i ostavimo cijelu noć.