Recept za kremaste čokoladne trufflese s dodatkom šampanjca koji će obogatiti okus čokolade.
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr
BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.
1. Korak
Iznad vodene pare rastopimo slatko vrhnje i tamne čokoladne kapljice za trufflese.
2. Korak
Kad se čokolada rastopi lonac uklonimo s vodene pare i u čokoladu umiješamo šampanjac.
3. Korak
Posudu prekrijemo folijom i stavimo u hladnjak na približno 8 sati.
4. Korak
Kada je smjesa dobro ohlađena od mase oblikujemo kuglice žličicom ili zaimačom za sladoled. Kuglice neka budu 2 cm promjera.
5. Korak
Kuglice slažemo na pladanj obložen papirom za pečenje.
6. Korak
Iznad vodene kupelji rastopimo tamne čokoladne kapljice za preljev. Svaku kuglicu umočimo u rastopljenu čokoladu i vratimo natrag na pladanj obložen papirom za pečenje. Savjet: Kuglice možete umakati u čokoladu i čačkalicom.
7. Korak
Svaku kuglicu na vrhu ukrasimo još kristalićima bijelog šećera i zatim kuglice ohladimo u hladnjaku (barem 2 sata).
Iznad vodene pare rastopimo slatko vrhnje i tamne čokoladne kapljice za trufflese.
2. Korak
Kad se čokolada rastopi lonac uklonimo s vodene pare i u čokoladu umiješamo šampanjac.
3. Korak
Posudu prekrijemo folijom i stavimo u hladnjak na približno 8 sati.
4. Korak
Kada je smjesa dobro ohlađena od mase oblikujemo kuglice žličicom ili zaimačom za sladoled. Kuglice neka budu 2 cm promjera.
5. Korak
Kuglice slažemo na pladanj obložen papirom za pečenje.
6. Korak
Iznad vodene kupelji rastopimo tamne čokoladne kapljice za preljev. Svaku kuglicu umočimo u rastopljenu čokoladu i vratimo natrag na pladanj obložen papirom za pečenje. Savjet: Kuglice možete umakati u čokoladu i čačkalicom.
7. Korak
Svaku kuglicu na vrhu ukrasimo još kristalićima bijelog šećera i zatim kuglice ohladimo u hladnjaku (barem 2 sata).
Prijavi se na čoko e-časopis
Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.