
Sastojci:
- 4 rumenjaka
- 50g šećera
- 2dl BAM Pjenušac s Ruby čokoladom
- 3 listića želatine
- 3dl smetane za stepanje
- 70 g šećera u prahu
- Šaka BAM liofiliziranih malina
Upute za pripremu:
1
U posudi sjediniti žumanjke i šećer. Dodajte pjenušac i uz stalno miješanje zagrijte na srednje jakoj temperaturi. Masa bi se trebala postepeno zgušnjavati, ali važno je da ne zavrije. Ovaj korak će trajati oko 7 minuta.
2
Listove želatine potopiti u hladnu vodu pet minuta prije nego se masa zgusne.Kada masa dobije željenu gustoću maknuti posudu sa vatre i dodati ocijeđene listiće želatine. Zatim prebacite u zdjelu i pričekajte da se ohladi. Za brže hlađenje posuda se može staviti u hladnu vodu.
3
U drugu zdjelu ulijte vrhnje i istucite ga. Kada krema postane gušća dodati liofilizirane maline koje smo prethodno izmiksali u prah, dodati šećer u prahu i nastaviti miksati dok ne postane čvrsta.
4
Ovu kremu pažljivo umiješajte u ohlađenu pjenušavu kremu, pa smjesu ravnomjerno rasporedite po čašama. Stavite čaše u hladnjak na najmanje 3 sata. Prije posluživanja ukrasite ih odabranom svečanom dekoracijom.