Domaći keksići s maslacem imaju neodoljiv okus maslaca, vanilije i badema.
Ali kako pripremiti kekse sa mašinom za kekse? Ne brinite, imamo dva savjeta:
- Tijesto za kekse stavite u mašinu. Počnite s malo tijesta kako biste vidjeli je li dovoljno kremasto za istiskivanje. Ako je pregusto, nećete moći oblikovati kekse. U tom slučaju morat ćete tijesto vratiti u zdjelu i dodati još malo mlijeka.
- Najlakše je držati se jednostavnih dizajna kao što je vrtlog ili čak samo linija. Bez obzira na oblik koji ćete raditi, preporučujemo da kekse prije pečenja najmanje 20 – 30 minuta hladite na pekaču. Bez ovog vremena hlađenja, keksi će vjerojatno izgubiti svoj oblik.
Keksi s maslacem mogu se ponuditi na nekoliko različitih načina:
- pečene kekse možete umočiti u otopljenu čokoladu i dodati posip;
- prije pečenja u sredinu zabodite kandiranu višnju;
- prije pečenja dodajte im šećer u prahu ili grubi šećer.
Uz domaće kekse s maslacem možete poslužiti i: