BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Domaći keksi s maslacem

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 8
domaci keksi s maslacem

Domaći keksići s maslacem imaju neodoljiv okus maslaca, vanilije i badema. 


Ali kako pripremiti kekse sa mašinom za kekse? Ne brinite, imamo dva savjeta: 

  • Tijesto za kekse stavite u mašinu. Počnite s malo tijesta kako biste vidjeli je li dovoljno kremasto za istiskivanje. Ako je pregusto, nećete moći oblikovati kekse. U tom slučaju morat ćete tijesto vratiti u zdjelu i dodati još malo mlijeka.
  • Najlakše je držati se jednostavnih dizajna kao što je vrtlog ili čak samo linija. Bez obzira na oblik koji ćete raditi, preporučujemo da kekse prije pečenja najmanje 20 – 30 minuta hladite na pekaču. Bez ovog vremena hlađenja, keksi će vjerojatno izgubiti svoj oblik.

Keksi s maslacem mogu se ponuditi na nekoliko različitih načina:
- pečene kekse možete umočiti u otopljenu čokoladu i dodati posip;
- prije pečenja u sredinu zabodite kandiranu višnju;
- prije pečenja dodajte im šećer u prahu ili grubi šećer.

Uz domaće kekse s maslacem možete poslužiti i:
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 230 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 150 g šećera
  • 1 jaje
  • 2 žličice BAM paste od vanilije
  • 280 g brašna
  • prstohvat soli
  • 15 – 30 ml mlijeka
  • 1 žličica paste od badema

Upute za pripremu:

1
U hladnjaku ostavite mjesta za pekač kako bi se oblikovani kolačići mogli hladiti 20 do 30 minuta. Istisnuti keksi mogu se previše raširiti ako se ne ohlade. Ako tijesto ohladite prije oblikovanja, bit će prehladno/preteško za oblikovanje keksa. 2 do 3 velika pekača obložite papirom za pečenje.U velikoj posudi, upotrebom ručnog ili samostojećeg miksera opremljenog nastavkom s lopaticom, tucite maslac i šećer na srednjoj brzini dok ne dobijete glatku smjesu, oko 2 minute. Dodajte jaje, BAM pastu od vanilije i pastu od badema te miješajte na srednjoj brzini dok se sastojci ne sjedine, približno 1 minutu.
2
Na maloj brzini umiješajte brašno i sol. Prebacite na veću brzinu i miješajte dok se sastojci potpuno ne sjedine. Umiješajte 1,5 žlicu mlijeka na srednjoj brzini. Želite dobiti tijesto koje je kremasto i mazivo (ali i dalje gusto), pa će vam možda trebati do 2 ili 2,5 žlice mlijeka. Što više mlijeka dodate, keksi će se više širiti, pa je hlađenje bitno.
3
Pripremljenu smjesu prebacite u mašinu za kekse. Ako je smjesa pregusta, prebacite je natrag u posudu za miješanje i dodajte još 1/2 žlice mlijeka. Ako je tijesto dovoljno kremasto za oblikovanje keksa, istisnite kekse na pekač tako da jedan od drugog budu udaljeni 3 cm. Po želji stavite kandiranu višnju u sredinu vrtloga ili tijesto posipajte blagdanskim posipom i/ili krupnim šećerom.
4
Oblikovane kolačiće 20 do 30 minuta hladite na pekaču. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 °C. Ohlađene kekse pecite 12 do 15 minuta, odnosno dok blago ne porumene sa strane. Keksi će se raširiti kao i svi keksi, ali neće potpuno izgubiti oblik, pogotovo ako ste oblikovano tijesto ohladili. Ako su keksi manji, trebat će im oko 12 minuta. Pečene kekse izvadite iz pećnice i ostavite da se 5 minuta hlade u pekaču, a zatim ih prebacite na rešetku da se ohlade do kraja.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,88 €
Ukupno:
18,80 €16,92 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual