Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Ganache krema u keksima s narančom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10
ganache krema u keksima s narancom

Ovi jednostavni keksi s maslacem od naranče pripremaju se od narančine kore, a pune se glatkim čokoladnim ganacheom. 

Recept za kekse s narančom i čokoladnim ganacheom počinje na vrlo poznat način: pripremom tijesta za kekse s maslacem. Trebat će nam maslac, šećer, jaja, dodatni žumanjak za okus i boju, narančina kora, BAM pasta od vanilije, sol i brašno. Naranča keksima daje svjež okus i savršena je osnova za dekadentni čokoladni ganache. 

Šećer u prahu, za razliku od granuliranog šećera, zamjenjuje dio brašna u receptu, pa keksi neće biti tako suhi kao većina keksa s maslacem na koje ste navikli.

Drugi je sastojak čokoladni ganache. Znate li da se čokoladni ganache može pripremiti od samo dva sastojka? Čokoladni ganache priprema se od toplog slatkog vrhnja i čokolade. 

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

Priprema je jednostavna, ali treba paziti da se dobro ohladi prije no što se upotrijebi kao nadjev za kekse.

BAM savjet za uštedu vremena: ganache se priprema kad su keksi pečeni kako bi se mogao ohladiti istovremeno kad i pečeni keksi.

Sastojci iz recepta dovoljni su za 20 do 24 keksa.

Budući da ćemo čokoladni ganache upotrijebiti kao nadjev za kekse, a ne za glazuru, ovaj put u njega nećemo dodavati maslac. Ako nam čokoladni ganache treba za glazuru, dodajte mu maslac i slijedite recept koji je dostupan ovdje.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Ganache krema u keksima s narančom

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10

Sastojci:

  • 230 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 90 g šećera u prahu
  • 1 i 1/2 žlice narančine kore (približno 1 naranča)
  • 1 veliko jaje sobne temperature
  • 1 veliki žumanjak sobne temperature
  • 1 i 1/2 žličice BAM paste od vanilije
  • 1/4 žličice soli
  • 250 g višenamjenskog brašna

Upute za pripremu:

1. Korak U posudu stavite BAM tamnu čokoladu. U maloj tavi zagrijte vrhnje dok ne počne lagano ključati. Čokoladu prelijte toplim vrhnjem i pustite da odstoji 2 – 3 minute kako bi se čokolada nježno omekšala. Polako miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se hladi najmanje 30 minuta ili do konzistencije prikladne za mazanje. Ravnu stranu jednog keksa premažite ganacheom i zalijepite drugu polovicu. Ponovite s ostatkom.
2. Korak U velikoj posudi mutite maslac na srednjoj brzini. Mutite dok ne dobijete savršeno glatku i kremastu teksturu, približno 2 minute. Dodajte šećer u prahu i narančinu koricu te miješajte još 1 minutu. Dodajte jaje, žumanjak, BAM pastu od vanilije i sol. Nastavite tući velikom brzinom dok se sastojci ne sjedine. Dobit ćete mekano tijesto za kekse. Lagano navlažite ruke, radnu plohu i valjak. Podijelite tijesto na dva jednaka dijela. Oba komada razvaljajte na papiru za pečenje ili malo pobrašnjenoj silikonskoj podlozi za pečenje na oko pola centimetra debljine. Razvaljano tijesto može biti bilo kojeg oblika, ali mora biti jednako debelo. Komade tijesta, obostrano zaštićeni papirom za pečenje, stavite na pekač i hladite najmanje 1 sat.
1. Korak Kad se tijesto za kekse ohladi, zagrijte pećnicu na 180 °C. Dva velika pekača obložite papirom za pečenje. Jedan od komada tijesta iz hladnjaka izrežite na oblike. Preostalo tijesto ponovno razvaljajte i nastavite rezati dok ne potrošite cijelo tijesto. Kekse rasporedite na pekaču, pazeći da budu razmaknuti najmanje 2 cm. Kekse pecite 9 – 10 minuta dok po rubovima ne porumene. Kekse 5 minuta hladite na pekaču, a zatim ih premjestite na rešetku da se ohlade do kraja.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual