Ovi jednostavni keksi s maslacem od naranče pripremaju se od narančine kore, a pune se glatkim čokoladnim ganacheom.
Recept za kekse s narančom i čokoladnim ganacheom počinje na vrlo poznat način: pripremom tijesta za kekse s maslacem. Trebat će nam maslac, šećer, jaja, dodatni žumanjak za okus i boju, narančina kora, BAM pasta od vanilije, sol i brašno. Naranča keksima daje svjež okus i savršena je osnova za dekadentni čokoladni ganache.
Šećer u prahu, za razliku od granuliranog šećera, zamjenjuje dio brašna u receptu, pa keksi neće biti tako suhi kao većina keksa s maslacem na koje ste navikli.
Drugi je sastojak čokoladni ganache. Znate li da se čokoladni ganache može pripremiti od samo dva sastojka? Čokoladni ganache priprema se od toplog slatkog vrhnja i čokolade.
Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.
Priprema je jednostavna, ali treba paziti da se dobro ohladi prije no što se upotrijebi kao nadjev za kekse.
BAM savjet za uštedu vremena: ganache se priprema kad su keksi pečeni kako bi se mogao ohladiti istovremeno kad i pečeni keksi.
Sastojci iz recepta dovoljni su za 20 do 24 keksa.
Budući da ćemo čokoladni ganache upotrijebiti kao nadjev za kekse, a ne za glazuru, ovaj put u njega nećemo dodavati maslac.