
Sastojci:
- 2 zrela avokada
- 100g BAM FIT Academy tamne čokolade bez šećera
- 2-3 supene kašike BAM FIT Academy ulja avokada
- 2-3 žlice meda ili agavinog sirupa (po ukusu)
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- Prstohvat soli
- BAM kakao prah za dodatni okus čokolade
Upute za pripremu:
1
Polako koračajte preko vodene kupelji BAM FIT Academy Tamna čokolada bez šećera.
2
Avokado prepolovite, izvadite košticu i izdubite meso.
3
U blenderu ili štapnim mikserom pomiješajte meso avokada, otopljenu čokoladu, ulje avokada, med (ili agavin sirup), pastu od vanilije i prstohvat soli. Miješajte dok ne dobijete glatku i kremastu teksturu.
4
Ako želite jači okus čokolade, možete dodati malo BAM kakaa u prahu i ponovo promiješati.
5
Puding prebacite u šalice ili čaše i stavite u hladnjak na nekoliko sati da se ohladi i dobije pravu teksturu.
6
Puding poslužite ohlađen. Po želji možete ukrasiti svježim voćem, orašastim plodovima ili kokosovim listićima. Bit će super i sljedeći dan. Možete ga držati u hladnjaku do 3 dana.