NOVO: Preljev Ananas Mango sa 70% udjela voća, koji spaja egzotične okuse ananasa i manga.

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Gregorjevi ptički: slatki kolači od dizanog tijesta s pistacijama

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 11
gregorjevi pticki: slatki kolaci od dizanog tijesta s pistacijama

Slavi sv. Grgurovo i dolazak proljeća uz prekrasne mekane dizane ptičice punjene BAM namazom od pistacija. Idealne za svaku posebnu priliku, ove slatke ptičice spajaju lagano dizano tijesto s bogatim okusom pistacija, stvarajući nezaboravno gurmansko iskustvo. Priprema je jednostavna i zabavna, a rezultat je slatka simfonija okusa koja u vaš dom unosi toplinu, ljubav i slatkoću. Ne propustite priliku da šarmirate svoje najdraže ovim jedinstvenim receptom koji slavi ljubav i buđenje prirode.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 500 g bijelog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 1 vrećica suhog kvasca (7 g) ili 20 g svježeg kvasca
  • 50 g šećera
  • 4 kašičice BAM vanilin šećera
  • 80 g otopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli
  • 1 jaje za premazivanje
  • Šećer u prahu za posipanje

Upute za pripremu:

1
Priprema tijesta od kvasca: - U zdjeli pomiješajte brašno sa suhim kvascem (ako koristite svježi kvasac prvo ga otopite u malo toplog mlijeka sa prstohvatom šećera). - Dodajte šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. - Zagrijte mlijeko do mlakog i ulijte ga u smjesu od brašna. Dodajte otopljeni maslac i jaje. - Umijesiti glatko i elastično tijesto. Ako je tijesto previše ljepljivo, po potrebi dodajte malo brašna. Pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se diže na toplom mjestu 1 sat ili dok se tijesto ne udvostruči.
2
Dizajniranje ptica: - Kad se tijesto diglo, premijesite ga na lagano pobrašnjenoj površini i podijelite na jednake dijelove (oko 50-70 g po ptici). - Svaki dio tijesta razvaljajte u ovalni oblik. U sredinu svakog ovala dodajte žlicu BAM namaza od pistacija. - Preklopite tijesto da prekrije nadjev i stisnite rubove da nadjev ne iscuri tijekom pečenja. - Za oblik ptice malo stisnite jedan kraj (glavu) i oblikujte kljun, a na drugom kraju nožem napravite dva proreza za rep. - Čačkalicom ili nožem nježno napravite rupe za oči.
3
Pečenje: - Prebacite ptice u pleh obložen papirom za pečenje. Pustite ih da se još malo dižu na toplom mjestu oko 15-20 minuta. - Zagrijte pećnicu na 180°C. - Ptice prije pečenja premažite razmućenim jajetom da dobiju lijepi zlatni sjaj. - Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20-25 minuta ili dok ne porumene.
4
Ukras: - Kad su ptići pečeni i ohlađeni, po želji ih pospite šećerom u prahu.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual