BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Gregorjevi ptički: slatki kolači od dizanog tijesta s pistacijama

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11
gregorjevi pticki: slatki kolaci od dizanog tijesta s pistacijama
Slavi sv. Grgurovo i dolazak proljeća uz prekrasne mekane dizane ptičice punjene BAM namazom od pistacija. Idealne za svaku posebnu priliku, ove slatke ptičice spajaju lagano dizano tijesto s bogatim okusom pistacija, stvarajući nezaboravno gurmansko iskustvo. Priprema je jednostavna i zabavna, a rezultat je slatka simfonija okusa koja u vaš dom unosi toplinu, ljubav i slatkoću. Ne propustite priliku da šarmirate svoje najdraže ovim jedinstvenim receptom koji slavi ljubav i buđenje prirode.
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Gregorjevi ptički: slatki kolači od dizanog tijesta s pistacijama

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11

Sastojci:

  • 500 g bijelog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 1 vrećica suhog kvasca (7 g) ili 20 g svježeg kvasca
  • 50 g šećera
  • 4 kašičice BAM vanilin šećera
  • 80 g otopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli
  • 1 jaje za premazivanje
  • Šećer u prahu za posipanje

Upute za pripremu:

1. Korak

Priprema tijesta od kvasca:

- U zdjeli pomiješajte brašno sa suhim kvascem (ako koristite svježi kvasac prvo ga otopite u malo toplog mlijeka sa prstohvatom šećera).

- Dodajte šećer, vanilin šećer i prstohvat soli.

- Zagrijte mlijeko do mlakog i ulijte ga u smjesu od brašna. Dodajte otopljeni maslac i jaje.

- Umijesiti glatko i elastično tijesto. Ako je tijesto previše ljepljivo, po potrebi dodajte malo brašna. Pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se diže na toplom mjestu 1 sat ili dok se tijesto ne udvostruči.

2. Korak

Dizajniranje ptica:

- Kad se tijesto diglo, premijesite ga na lagano pobrašnjenoj površini i podijelite na jednake dijelove (oko 50-70 g po ptici).

- Svaki dio tijesta razvaljajte u ovalni oblik. U sredinu svakog ovala dodajte žlicu BAM namaza od pistacija.

- Preklopite tijesto da prekrije nadjev i stisnite rubove da nadjev ne iscuri tijekom pečenja.

- Za oblik ptice malo stisnite jedan kraj (glavu) i oblikujte kljun, a na drugom kraju nožem napravite dva proreza za rep.

- Čačkalicom ili nožem nježno napravite rupe za oči.

3. Korak

Pečenje:

- Prebacite ptice u pleh obložen papirom za pečenje. Pustite ih da se još malo dižu na toplom mjestu oko 15-20 minuta.

- Zagrijte pećnicu na 180°C.

- Ptice prije pečenja premažite razmućenim jajetom da dobiju lijepi zlatni sjaj.

- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20-25 minuta ili dok ne porumene.

4. Korak

Ukras:

- Kad su ptići pečeni i ohlađeni, po želji ih pospite šećerom u prahu.

O avtorju

Ana F.
Ustvarjalka vsebin
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual