
Sastojci:
- 75 g maslaca
- 250g BAM Mini sljezovi kolačići
- prstohvat soli
- 750 g rižinih pahuljica
- 300g BAM bijele čokolade
Upute za pripremu:
1
Nauljiti tepsiju 25x25 cm i ostaviti sa strane.
2
U velikom loncu na srednje laganoj vatri, neprestano miješajući, otopite maslac dok se ne počne pjeniti, postati zlatnosmeđi i ispuštati orašastu aromu.
3
Dodati BAM šećer u prahu i sol i miješati kuhačom. Stalno miješajte da šećerne spužve ne zagore. Maknite s vatre i odmah dodajte rižine pahuljice te promiješajte da se sjedini.
4
Žlicom stavljajte smjesu u pripremljenu posudu i pritisnite je o dno da dobijete ravnomjeran sloj.
5
Staviti u hladnjak na najmanje 20 minuta da se masa stegne. Kad je postavljeno, oštrim nožem izrežite na 12 pravokutnika.
6
Bijelu čokoladu otopite na vodenoj kupelji.
7
Čips umočite u bijelu čokoladu do otprilike 2/3 dužine i stavite u lim za pečenje.
8
Žlicom stavite preostalu bijelu čokoladu u vrećicu i odrežite kut da napravite malu rupu. Prelijte još bijele čokolade po vrhu mumija. Dodajte oči.Ostavite da se stvrdnu 20 minuta prije posluživanja.