Sastojci:
- Listnato tijesto
- 1 jaje
- 400 ml mlijeka
- 130 g BAM mix za kremu od vanilije
- Nektarine
- BAM mliječna čokolada
@bamchocolate.com Quickly prepared sweet snacks are always welcome ✨ 🍑 Here's a recipe for delicious puff pastry with BAM vanilla cream, nectarines, and BAM milk chocolate. 😋 BAM vanilla cream is quick and easy to make, which means your pockets will be ready in no time. The perfect snack for family lunches, celebrations or dessert with an afternoon coffee. ☕️ Make summer even sweeter with BAM products. Use promo code TIKTOK and get 15% discount. 🌟 INGREDIENTS Puff pastry 1 egg 400 ml of milk 130 g BAM vanilla cream mix Nectarine BAM milk chocolate PREPARATION 1. Preheat the oven to 200 °C. 2. Cut the puff pastry into squares and brush half of the squares with beaten egg. Once coated, fold them over to make pockets. 3. Brush the top of the pockets with the egg and place them in the oven. Bake for 10 minutes, or until the pastry is golden brown. 4. Meanwhile, prepare the vanilla cream: mix together the milk and BAM vanilla cream mix. 5. Gently open the baked pockets and fill them with the vanilla cream. 6. Add the sliced nectarines and sprinkle with BAM chocolate drops. #puffpastry #puffpastryrecipe #summerrecipes #vanilla #vanillacream #nectarine #bam #bamchocolate ♬ TOO SWEET X RIVERS BY ALTÉGO - ALTÉGO
Priprema slatkih zalogaja koji su brzi, a ujedno i ukusni uvijek su dobrodošli u svakom kućanstvu. Danas vam predstavljamo recept za ukusne džepiće od lisnatog tijesta punjene BAM kremom od vanilije, nektarinama i posute BAM mliječnom čokoladom. Ova ukusna kombinacija različitih okusa i tekstura oduševit će i djecu i odrasle.
Recept je jednostavan i ne zahtijeva puno vremena pa je idealan za one koji žele pripremiti nešto posebno bez dugotrajne pripreme.
Za ovaj recept koristit ćemo lisnato tijesto koje je poznato po svojoj laganoj i hrskavoj teksturi. Tijesto ćemo izrezati na kvadrate, puniti ih kremom od vanilije koju ćemo pripremiti od mlijeka i BAM smjese za kremu od vanilije i dodati svježe narezane nektarine. Za završnicu, džepove ćemo posuti BAM mlječnom čokoladom koje će dati dodatnu slatkoću i aromu čokolade.
Priprema kreme od vanilije je jednostavna i brza, jer BAM mješavina za kremu od vanilije daje bogat i kremast okus koji će upotpuniti sočni komadići nektarine. Nektarine će dodati svježinu i lakoću, a pritom biti pravi ljetni desert. Čokoladne kapljice pružit će onaj neizostavni dašak čokolade koji svi toliko volimo.
Recept je savršen za razne prigode, kao što su obiteljski ručkovi, proslave ili jednostavno slatki zalogaj uz popodnevnu kavu. Osim toga, fleksibilan je jer po želji umjesto nektarina možete koristiti drugo svježe voće koje imate pri ruci, poput jagoda, borovnica ili breskvi.
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
Lisnato tijesto narežite na kvadrate i polovicu kvadrata premažite razmućenim jajetom. Kad su premazani, savijte ih tako da oblikuju džepove.
Premažite vrh džepića jajetom i stavite ih peći. Pecite 10 minuta, ili dok tijesto ne porumeni.
U međuvremenu pripremite kremu od vanilije: pomiješajte mlijeko i BAM kremu od vanilije.
Pečene džepiće lagano otvoriti i puniti kremom od vanilije.
Dodati narezane nektarine i posuti BAM čokoladnim kapljicama.