
Sastojci:
- 65g keksa
- 50g bademovog brašna
- 50g BAM premium mljevenih lješnjaka
- 35g kokosovog šećera
- 110g rastopljenog maslaca
- 60g BAM kreme od vanilije
- 150g mlijeka
- 180g slatkog vrhnja
- 70g kokosovog šećera
- 9g jestivog škroba
- 75g BAM Gold zlatna čokolada
- 145g slatkog vrhnja
- 195g BAM tamne čokolade
- 1 pumpica BAM paste od vanilije
- 20g BAM karamel crispy
Upute za pripremu:
1
Kekse sameljite u blenderu dok ne dobijete teksturu nalik pijesku. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. U blago nauljenom kalupu za pečenje promjera 18 cm oblikujte ravno dno i ostavite sa strane dok pripremate kreme.
1
Pomiješajte sastojke i ostavite stajati 2 minute. Kremu sam napravila prilično gustu, ali i dalje mazivu jer se kasnije još dodatno stvrdne u hladnjaku. Kremu premažite po dnu od biskvita, ali ostavite 1 cm do ruba nenamazan.
1
Slatko vrhnje i kokosov šećer prokuhajte na srednje jakoj vatri. Kad prokuha, malo smanjite vatru i pustite da se kuha dok se malo ne zgusne. Između redovito miješajte. Nakon otprilike 15 minuta smjesa bi se već trebala malo zgusnuti, pa u nju prosijte škrob i dodajte čokoladu. Sve promiješajte i pustite da se kuha na laganoj vatri još nekoliko minuta dok se čokolada ne otopi, a masa ne zgusne. Dobivenu karamelu prelijte preko dna od biskvita i kreme od vanilije tako da potpuno pokrije oboje. Stavite u hladnjak na najmanje 15 minuta, a u međuvremenu pripremite ganache.
1
Zagrijte slatko vrhnje na laganoj vatri i malo prije vrenja dodajte čokoladu i miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Ostavite da se malo ohladi, dodajte pumpicu paste od vanilije i krispije od karamele te promiješajte. Prelijte preko sloja karamele, po želji pospite krispijima od karamele i stavite u hladnjak na najmanje 3 sata, odnosno dok se svi slojevi ne stvrdnu. Ja sam ostavila preko noći kako bi se svi slojevi lijepo stvrdnuli te kako bi rezanje bilo puno lakše.