BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Karamelna pita

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 15
karamelna pita

Zlatna čokolada oduševljava nježnom zlatnom bojom. Riječ je o bijeloj čokoladi u koju se dodaju karamelizirani šećer i mlijeko. BAM Gold - zlatna čokolada s notom karamele, maslaca i vrhnja, intenzivnog okusa karamele i blago slanog okusa te kremaste svilenkaste teksture. U receptu za pitu od karamele savršeno se povezala s ostalim BAM proizvodima za pečenje.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 180g slatkog vrhnja
  • 70g kokosovog šećera
  • 9g jestivog škroba
  • 75g BAM Gold zlatna čokolada

Upute za pripremu:

1
Kekse sameljite u blenderu dok ne dobijete teksturu nalik pijesku. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. U blago nauljenom kalupu za pečenje promjera 18 cm oblikujte ravno dno i ostavite sa strane dok pripremate kreme.
1
Pomiješajte sastojke i ostavite stajati 2 minute. Kremu sam napravila prilično gustu, ali i dalje mazivu jer se kasnije još dodatno stvrdne u hladnjaku. Kremu premažite po dnu od biskvita, ali ostavite 1 cm do ruba nenamazan.
1
Slatko vrhnje i kokosov šećer prokuhajte na srednje jakoj vatri. Kad prokuha, malo smanjite vatru i pustite da se kuha dok se malo ne zgusne. Između redovito miješajte. Nakon otprilike 15 minuta smjesa bi se već trebala malo zgusnuti, pa u nju prosijte škrob i dodajte čokoladu. Sve promiješajte i pustite da se kuha na laganoj vatri još nekoliko minuta dok se čokolada ne otopi, a masa ne zgusne. Dobivenu karamelu prelijte preko dna od biskvita i kreme od vanilije tako da potpuno pokrije oboje. Stavite u hladnjak na najmanje 15 minuta, a u međuvremenu pripremite ganache.
1
Zagrijte slatko vrhnje na laganoj vatri i malo prije vrenja dodajte čokoladu i miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Ostavite da se malo ohladi, dodajte pumpicu paste od vanilije i krispije od karamele te promiješajte. Prelijte preko sloja karamele, po želji pospite krispijima od karamele i stavite u hladnjak na najmanje 3 sata, odnosno dok se svi slojevi ne stvrdnu. Ja sam ostavila preko noći kako bi se svi slojevi lijepo stvrdnuli te kako bi rezanje bilo puno lakše.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-3,27 €
Ukupno:
32,70 €29,43 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual