BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Karamelna pita

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 15
karamelna pita

Zlatna čokolada oduševljava nježnom zlatnom bojom. Riječ je o bijeloj čokoladi u koju se dodaju karamelizirani šećer i mlijeko. BAM Gold - zlatna čokolada s notom karamele, maslaca i vrhnja, intenzivnog okusa karamele i blago slanog okusa te kremaste svilenkaste teksture. U receptu za pitu od karamele savršeno se povezala s ostalim BAM proizvodima za pečenje.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Karamelna pita

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 15

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Kekse sameljite u blenderu dok ne dobijete teksturu nalik pijesku. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. U blago nauljenom kalupu za pečenje promjera 18 cm oblikujte ravno dno i ostavite sa strane dok pripremate kreme.
1. Korak Pomiješajte sastojke i ostavite stajati 2 minute. Kremu sam napravila prilično gustu, ali i dalje mazivu jer se kasnije još dodatno stvrdne u hladnjaku. Kremu premažite po dnu od biskvita, ali ostavite 1 cm do ruba nenamazan.
1. Korak Slatko vrhnje i kokosov šećer prokuhajte na srednje jakoj vatri. Kad prokuha, malo smanjite vatru i pustite da se kuha dok se malo ne zgusne. Između redovito miješajte. Nakon otprilike 15 minuta smjesa bi se već trebala malo zgusnuti, pa u nju prosijte škrob i dodajte čokoladu. Sve promiješajte i pustite da se kuha na laganoj vatri još nekoliko minuta dok se čokolada ne otopi, a masa ne zgusne. Dobivenu karamelu prelijte preko dna od biskvita i kreme od vanilije tako da potpuno pokrije oboje. Stavite u hladnjak na najmanje 15 minuta, a u međuvremenu pripremite ganache.
1. Korak Zagrijte slatko vrhnje na laganoj vatri i malo prije vrenja dodajte čokoladu i miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Ostavite da se malo ohladi, dodajte pumpicu paste od vanilije i krispije od karamele te promiješajte. Prelijte preko sloja karamele, po želji pospite krispijima od karamele i stavite u hladnjak na najmanje 3 sata, odnosno dok se svi slojevi ne stvrdnu. Ja sam ostavila preko noći kako bi se svi slojevi lijepo stvrdnuli te kako bi rezanje bilo puno lakše.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,57 €
Ukupno:
23,13 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual