BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Keksi s medom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 9
keksi s medom

Keksi s medom ili medenjaci keksi su koji svojim mirisom meda i cimeta stvaraju svečani ugođaj. Keksi s medom ili medenjaci slastica su za čiju pripremu nije potrebno posebno slastičarsko umijeće, a okus će vas oduševiti. Keksi će biti takvi ako se točno pridržavate recepta.

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

Odabir i veličina jaja također su vrlo važni. Veličina jaja utječe na omjer sastojaka, odnosno teksturu i okus. Vjerojatno vam se već dogodilo da ste točno pratili recept, a rezultat nije bio onakav kakav ste očekivali.

U takvom je slučaju gotovo uvijek kriva veličina jaja, koja je ili premalena ili prevelika u odnosu na količinu (prije svega) suhih sastojaka. Stoga, ako recept zahtijeva određenu veličinu jaja, te se upute treba pridržavati.  

Keksi s medom vrlo se rado druže s:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 85 g mekanog maslaca
  • 90 g šećera u prahu
  • 110 g meda
  • 1 jaje (razred veličine M)
  • 290 g glatkog brašna
  • 7 g praška za pecivo
  • 1 žličica mješavine začina za medenjake
  • 1⁄3 žličice BAM kakaa u prahu
  • BAM Sjeckani prženi lješnjaci

Upute za pripremu:

1
U posudi stojećeg miksera s nastavkom za mućenje (pjenjačom) kremasto umutite maslac i dodajte šećer u prahu; rahlo umutite sastojke. Dodajte još meda i jaja te umutite dok se sastojci ne sjedine. Zamijenite pjenjaču trokutastim nastavkom za miješanje. Pomiješajte suhe sastojke i žlicu po žlicu umiješajte ih u smjesu s medom.
2
Širokim nožem za kolače premjestite pečene medenjake na rešetku dok se potpuno ne ohlade.
3
Ohlađeni medenjaci mogu se umočiti u glazuru od čokolade ili bjelanjaka (napraviti kapicu) i posuti liofiliziranim višnjama.
4
Ohlađeni medenjaci mogu se umočiti u glazuru od čokolade ili bjelanjaka (napraviti kapicu) i posuti liofiliziranim višnjama.
1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Smjesu podijelite na komadiće od približno 10 do 12 g. Oblikujte ih u kuglice i lagano spljoštite između dlanova. Stavite ih na pekač obložen papirom za pečenje i pritom pripazite na razmak između njih. Pecite oko 7 do 8 minuta. Budući da se pećnice međusobno razlikuju, savjetujem vam da najprije ispečete jedan kolačić kako biste zaključili koje vam vrijeme pečenja odgovara.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual