Sastojci:
- 350 g brašna
- 1 jaj
- prstohvat soli
- 1 žlica kvasca
- 1 žlica BAM paste od vanilije
- 30 g šećera
- 40 g maslaca
- 210 toplog mlijeka
- BAM Bijela čokolada
- BAM Mliječna čokolada
- Kinder Bueno
Kinder Bueno krafne savršen su desert za sve uzraste. Ovaj pahuljasti desert spaja mekano tijesto s bogatim okusima čokolade. Tijesto napravljeno od mješavine osnovnih sastojaka diže se dva puta kako bi se osigurala lagana i prozračna tekstura. Nakon prženja, svaka krafna dobiva slatki premaz od otopljene bijele čokolade, upotpunjen dekoracijom od mliječne čokolade i Kinder Bueno čokoladica. Ne samo da su krafne ukusne, već su i vizualno privlačne te će impresionirati svaki stol. Za njihovu pripremu potrebno je malo vremena, ali rezultat se isplati - savršena kombinacija okusa i tekstura.
@bamchocolate.com RECIPE: Kinder bueno doughnuts (5-8 doughnuts) Ingredients: 350 g flour 1 egg 1 pinch of salt 1 tbsp yeast 1 tbsp vanilla paste 30 g of sugar 40 g butter 210 ml warm milk BAM white chocolate BAM milk chocolate Kinder Bueno Procedure: - Mix the dry and wet ingredients in separate bowls. Then add the dry ingredients to the wet ingredients in separate bowls, stirring constantly. Knead the dough and let it rise for 2 hours in a warm place. - Roll out the dough to a thickness of 1-1,5 cm and shape the dough into doughnuts with the dough moulds. Let the shapes rise for 30-40 min. Fry at 160-170 degrees Celsius for 1-1,5 min on each side. - Dip the cooled donuts in melted white chocolate and top with milk chocolate and Kinder Bueno chocolate. Enjoy! 🤩 #bamchocolate #mojacokolada #doughnuts #kinderbueno ♬ original sound - BAM (Become A Master)
Posluži ih uz šalicu kave ili kao desert na proslavi. Kinder Bueno krafne dokaz su da se najbolje slastice kriju u jednostavnim receptima.
Pomiješaj suhe i mokre sastojke u odvojenim posudama. Zatim uz stalno miksanje dodaj suhe sastojke u mokre. Zamijesi tijesto i ostavi da se diže 2 sata na toplom mjestu.
Tijesto razvaljaj na 1-1,5 cm debljine i modlicama oblikuj krafne.
Ostavi kalupe da se dižu još 30-40 minuta.
Prži ih na 160-170 stupnjeva 1-1,5 minuta sa svake strane.
U otopljenu BAM Bijelu čokoladu dodaj ohlađenu BAM bijelu čokoladu i na vrh dodaj BAM Mliječnu čokoladu i Kinder Bueno čokoladu.