Sastojci:
- 100 g mljevenog keksa
- 30 g otopljenog maslaca
- 150 g mascarpone sira
- 200 ml vrhnja za šlag
- 200 g BAM Preljev Kokos s vaflima
- Trešnje
- Kokosovo brašno (za posipanje)
@bamchocolate.com Dance with sunny cheerfulness to the flavours of this heavenly coconut dessert with juicy cherries 🥥🍒 Create a refreshing treat without baking and enjoy. ☀️ Who will you share these sweet moments with? 🥰 INGREDIENTS: 100 g of ground biscuits 30 g melted butter 150 g mascarpone cheese 200 ml whipping cream 1 BAM coconut topping with wafers Cherries Coconut flour (as a topping) PREPARATION: 1. In a bowl, mix the ground biscuits with the melted butter to make a smooth mixture. 2. To make the coconut cream, in another bowl combine the mascarpone cheese, whipping cream and BAM coconut topping with wafers. Stir until you have a smooth cream. 3. Place a layer of the cookie mixture in the glasses, followed by a layer of the coconut cream and the cherries. Repeat this process until the jars are full, with the last layer being the coconut cream. 4. Sprinkle a little coconut flour on top of each jar and garnish with cherries or other garnishes if desired. 5. Place the dessert in the fridge to chill well and allow the ingredients to combine. Serve chilled and enjoy. 😋 #coconut #dessert #desserttiktok #summerdessert #recipesoftiktok #recipes #bam #becomeamaster ♬ original sound - BAM (Become A Master)
Pripremite se za kulinarsko putovanje uz ovaj osvježavajući i rajski desert od kokosa u čaši.
Kokosov desert sa sočnim višnjama je poput sunčanog dana na tropskoj plaži - savršen spoj slatkog i osvježavajućeg koji će vas odvesti u raj na zemlji. Svojom kremastom teksturom kokosa i svježim okusom višnje osvojit će srca svakoga tko kuša njegovu božanstvenu mekoću.
Pripremljen bez pečenja i sa samo nekoliko jednostavnih sastojaka, idealan je izbor za piknike, zabave ili kao svakodnevna poslastica.
Svaki zalogaj ovog deserta je poput nezaboravnog putovanja, gdje se sočnost višanja otkriva u svakom zalogaju, dodajući završnu točku ionako izvrsnom okusu.
U zdjeli pomiješajte mljeveni keks s otopljenim maslacem da dobijete jednoličnu smjesu.
Za pripremu kreme od kokosa u drugoj posudi pomiješajte mascarpone sir, vrhnje za šlag i BAM kokos preljev sa vaflima. Miksajte dok ne dobijete glatku kremu.
U čaše prvo stavite sloj smjese za kekse, zatim sloj kreme od kokosa i višanja. Ponavljajte postupak dok se staklenke ne napune, a posljednji sloj je krema od kokosa.
Svaku čašu malo pospite kokosovim brašnom i po želji ukrasite višnjama ili drugim dodacima.
Desert stavite u hladnjak da se dobro ohladi i da se sastojci sjedine. Poslužite ohlađeno.