Sastojci:
- 350 g svježih breskva
- 350 ml vode
- 1 žlica soka od limuna
- 8 kašika BAM prirodnog stonog zaslađivača
Kada tražite osvježavajući i zdrav način uživanja u slatkom okusu ljeta, nema boljeg izbora od domaćeg kompota od breskve. U našoj kuhinji volimo se igrati s najboljim sastojcima koje možemo pronaći, a ovaj put osmislili smo recept u kojem možete uživati bez grižnje savjesti. Naš tajni adut? FIT Prirodni zaslađivač bez kalorija! Ovaj prekrasan zaslađivač savršena je alternativa šećeru jer kombinira snagu eritritola i stevije.
Prirodni zaslađivač FIT našim jelima daje sladak okus bez kalorija, mirisa i boja. Zbog izvrsne topivosti savršeno pristaje uz svako jelo ili piće. Bilo da želimo smanjiti unos šećera ili se pridržavati određenih prehrambenih ograničenja, ovaj je zaslađivač naš prvi izbor.
BAM-ova kolekcija fit proizvoda sadrži pomno birane sastojke, vrhunske kvalitete i izvrsnog okusa. S BAM proizvodima pripremamo vrhunska jela koja i kod kuće izgledaju fenomenalno i imaju nevjerojatan okus. FIT Prirodni zaslađivač odgovor je za sve nas koji se želimo zasladiti bez grižnje savjesti. Njegova jedinstvena kombinacija eritritola i stevije daje sladak okus bez dodatnih kalorija. Potpuno bez mirisa i boje te vrlo topiv, FIT prirodni zaslađivač omogućuje jednostavnu upotrebu u svim vrstama hrane i pića. Idealan je za one koji vode zdrav način života, bilo zbog želje za smanjenjem unosa šećera ili zbog ograničenja u prehrani.
BAM savjeti:
Breskve operite i kratko uronite u kipuću vodu na 30-ak sekundi. Zatim ih odmah prebacite u ledenu vodu kako biste ih lakše ogulili. Očišćene breskve narežite na četvrtine i izvadite im koštice.
U manji lonac sipati vodu i dodati BAM zaslađivač. Stavite lonac na srednje jaku vatru i miješajte dok se sladilo potpuno ne otopi. Dodajte limunov sok i zakuhajte sirup.
U kipući sirup dodajte narezane breskve. Kuhajte na srednjoj vatri oko 10-15 minuta, ili dok breskve ne omekšaju, ali ne budu prekuhane.
Kompot od breskvi pažljivo ulijte u sterilizirane staklenke, pazeći da breskve budu potpuno prekrivene sirupom.
Staklenke dobro zatvorite i ostavite naopačke oko 5 minuta da se napravi vakuum.
Kad se staklenke ohlade, okrenite ih naopako i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.