
Sastojci:
- 110g višenamjenskog brašna
- 200g BAM namaza od lješnjaka
- 110g škroba
- 3 jaja
- 100g šećera
- 100ml mlijeka
- 12g kvasca u prahu
Upute za pripremu:
1
Prvo razbijte jaja. Zatim dodajte šećer u posudu i miješajte oko pet minuta. U jednoličnu masu dodajte namaz od lješnjaka, a zatim nastavite s miješanjem.
2
U posebnoj posudi pomiješajte kvasac, brašno i škrob. Zatim smjesu suhih sastojaka umiješajte u smjesu s jajima, namazom od lješnjaka i šećerom. Dodajte malo mlijeka i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
3
Podmažite kalup za tortu (sastojci su za kalup promjera 18 cm) i zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Nakon što se pećnica zagrije, stavite kalup s pripremljenom masom za tortu i pecite oko 45 minuta, ovisno o pećnici. Zabadanjem čačkalice u tijesto provjerite je li biskvit pečen i ako je čačkalica suha, biskvit je pečen.
4
Iako će biti teško, pričekajte da se torta ohladi prije posluživanja. Dobar tek!