BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Kremasti čokoladni mousse u čaši

  • (2)
  • Vrijeme pripreme: 35 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 7
kremasti cokoladni mousse u casi

Klasični čokoladni mousse u čaši začini čak i klasičnu večeru. Čokoladni mousse pripremljen u čaši izgleda stvarno elegantno, ali u isto vrijeme je također i praktičan. Serviran i poslužen u čaši, može se pripremiti dan ranije. Pripremite gusti, kremasti i bogati čokoladni mousse s BAM tamnom čokoladom jer ćete tako dobiti pravi gorko-slatki okus.

BAM čokoladni savjet: prije dodavanja žumanjaka u čokoladni mousse, provjerite ima li čokolada pravi okus. Ako je čokolada prevruća, jaja će se skuhati, ako je prehladna,  sastojci se uopće neće povezati. Dodajte malo otopljene čokolade na donju usnu kako biste lakše odredili odgovarajuću temperaturu.

Ako želite začiniti okus čokoladnog moussea, možete dodati maline ili jagode, ili možete pripremiti čokoladni mousse s čokoladom Ruby.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Kremasti čokoladni mousse u čaši

  • Vrijeme pripreme: 35 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 7

Sastojci:

  • 240 ml ohlađenog slatkog vrhnja za šlag
  • 130 g BAM tamne čokolade
  • 2 žlice neslanog maslaca
  • 2 žlice skuhanog espressa ili vrlo jake kave
  • 3 bjelanjka
  • žlica šećera
  • Maline i šlag

Upute za pripremu:

1. Korak Istucite slatko vrhnje tako da se na kraju počnu stvarati mali vrhovi. Ako se vrhnje prije toga dobro ohladi, također će dobro istući.
2. Korak Otopite čokoladu na vodenoj kupelji. Čokoladu, maslac narezan na kockice i espresso stavite u zdjelu ispod koje se nalazi vrela ne kipuča voda. Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu, tako da se čokoladne kapi potpuno otope. Maknite čokoladnu smjesu s vatre i ostavite da se ohladi. Ne dopustite da se čokolada potpuno ohladi.
3. Korak Kad maknete čokoladnu smjesu s vatre i počne se hladiti, istucite snijeg od bjelanjaka. Mješajte ih dok se potpuno ne pjene i počnu zadržavati oblik. Zatim dodajte šećer i mješajte dok snijeg od bjelanjaka ne počne stvarati čvrste vrhove.
4. Korak Provjerite je li se čokoladna smjesa dovoljno ohladila i nježno joj dodajte oko trećine umućenog bjelanjka. Zatim lagano umiješajte oko trećine tučenog slatkog vrhnja i lagano promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu. Zatim polako dodajte preostali snijeg od bjelanjaka i šlag. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav šlag i bjelanjak, a smjesa čokolade ima jednoličnu strukturu.
5. Korak Zatim u pripremljene čaše žlicom dodajte čokoladni mousse. Ako želite možete ga ukrasiti malinama ili šlagom.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
8,91 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual