Sastojci:
- 240 ml ohlađenog slatkog vrhnja za šlag
- 130 g BAM tamne čokolade
- 2 žlice neslanog maslaca
- 2 žlice skuhanog espressa ili vrlo jake kave
- 3 bjelanjka
- žlica šećera
- Maline i šlag
Klasični čokoladni mousse u čaši začini čak i klasičnu večeru. Čokoladni mousse pripremljen u čaši izgleda stvarno elegantno, ali u isto vrijeme je također i praktičan. Serviran i poslužen u čaši, može se pripremiti dan ranije. Pripremite gusti, kremasti i bogati čokoladni mousse s BAM tamnom čokoladom jer ćete tako dobiti pravi gorko-slatki okus.
BAM čokoladni savjet: prije dodavanja žumanjaka u čokoladni mousse, provjerite ima li čokolada pravi okus. Ako je čokolada prevruća, jaja će se skuhati, ako je prehladna, sastojci se uopće neće povezati. Dodajte malo otopljene čokolade na donju usnu kako biste lakše odredili odgovarajuću temperaturu.
Ako želite začiniti okus čokoladnog moussea, možete dodati maline ili jagode, ili možete pripremiti čokoladni mousse s čokoladom Ruby.