Sastojci:
- 100 g BAM ruby čokolade
- 50 g pirea od malina ili BAM preljeva
- 3 lista želatine
- 150 g tučenog slatkog vrhnja
- 150 ml mlijeka
- BAM ruby crispy
Ako u tebi ima bar malo pravog čokoholičara, vjerojatno već znaš za BAM Ruby čokoladu. Divnu boju daje joj posebna sorta zrna kakaa koja raste u Ekvadoru, Brazilu i Obali Bjelokosti. Ova posebna vrsta sadrži ružičasti pigment, kojega s ponosom predstavlja baš ruby čokolada. Ima vrlo poseban okus, koji nije ni gorak, ni mliječan ni sladak, nego se međusobno isprepliću kremasti i istovremeno voćno-kiselkasti okus bobica. Izvrsna je za pripremu osvježavajućih ljetnih slastica, pa sam za tebe pripremila recept za izvrstan ruby mousse.
Pri izradi moussea od ruby čokolade dodavanjem mlijeka ili slatkog vrhnja mijenja se njegov pH, što može oslabiti njegov poseban okus i boju. Ne brini, dodavanjem malina osigurat ćemo da okus i boja ruby čokolade budu još intenzivniji.
U pripremi sam upotrijebila BAM preljev od malina, ali ako kod kuće imaš puno malina, možeš napraviti pire od malina prema ovom receptu.
Ako želiš kreacije s ruby čokoladom za umake, brownie kolače ili druge kolačiće, pregledaj recepte OVDJE. Ruby čokoladom možeš preliti i kokice, pa si tako začiniti filmsku večer.