
Sastojci:
- 12 graham keksa
- 1/3 šalice rastopljenog maslaca
- 250 g sira mascarpone
- 225 g kiselog vrhnja
- 225 g šećera
- 4 velika jaja
- 1 žlica jestivog škroba
- 1/8 čajne žličice soli
- 2 žličice limunovog soka
- 1 čajna žličica paste od vanilije
- 800 g malina
- 60 g šećera
- 1 čajna žličica limunovog soka
- Manja posuda i aluminijska folija
Upute za pripremu:
1
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva s rešetkom u sredini pećnice.
2
Pekač za cheesecake premažite s maslacem.
3
Keks fino usitnite, možete koristiti ručni mikser. Ako kod kuće nemate ručni mikser, keks možete staviti u veću vrećicu i valjati ga ručnim valjkom dok se potpuno ne izdrobi.
4
U mljeveni keks dodajte maslac i miješajte dok ne dobijete smjesu sličnu mokrom pijesku.
5
Pecite u pećnici desetak minuta, tek toliko da smjesa postane smeđa.
1
U zdjelu stavite krem sir, kiselo vrhnje, šećer, kukuruzni škrob, sol, limunov sok i ekstrakt vanilije i miješajte dok smjesa ne postane kremasta i bez grudica.
2
U već pripremljenu smjesu dodajte jaja. Miješajte na maloj brzini i dodajte ih jedno po jedno već pripremljenoj smjesi. Miješajte dok ne dobijete kremastu i jednoličnu smjesu.
1
Pripremljenu kremu prelijte preko pečene smjese od keksa.
2
Umotajte malu posudu u aluminijsku foliju i napunite je do pola kipućom vodom. Sve zajedno stavite u prethodno zagrijanu pećnicu. Dodajte sastavljeni desert i pecite otprilike 50 minuta, odnosno dok izvana ne izgleda pečen, a iznutra je još uvijek mekan i pahuljast.
3
Nakon što je torta od sira pečena, isključite pećnicu, a tortu ostavite u pećnici s pritvorenim vratima još sat vremena.
4
Dok se torta od sira hladi, pripremite pire od maline. Sve sastojke stavite u zdjelu i kuhajte otprilike deset minuta. Ako vam smetaju sjemenke maline, pire možete procijediti kroz cjedilo kako biste sjemenke uklonili.
5
Prelijte pire od maline preko ohlađene torte od sira i ostavite da se ohladi u hladnjaku preko noći.