Iskoristi promo kodu WELCOME5 ✨

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta od slatkog sira (cheesecake) s malinama

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 14
torta od slatkog sira (cheesecake) s malinama

Znate, ja obično nisam čovjek za tortu od slatkog sira ili cheesecake. Kad god mi netko ponudi krišku, očekujem da će biti pretjerano slatka i previše jakog okusa. Ova klasična torta od sira je suprotno od toga. Kremasta je, lagana i nije previše slatka. Zapravo, omjer slatkoće i kiselosti upravo je ono što volim u ovom receptu! Dodajte kiselost preljeva od maline i vaši okusi će biti na sedmom nebu!

Kako bi torta od slatkog sira bila još bolja, nemojte je prekrivati tijekom hlađenja u hladnjaku. Tako kondenzacija neće omekšati podlogu od keksa i ostat će hrskava taman kako treba.

ČOKO-SAVJET: možete koristiti našu BAM mješavinu za cheesecake.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta od slatkog sira (cheesecake) s malinama

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 14

Sastojci:

  • 12 graham keksa
  • 1/3 šalice rastopljenog maslaca
  • 800 g malina
  • 60 g šećera
  • 1 čajna žličica limunovog soka
  • Manja posuda i aluminijska folija

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva s rešetkom u sredini pećnice.
2. Korak Pekač za cheesecake premažite s maslacem.
3. Korak Keks fino usitnite, možete koristiti ručni mikser. Ako kod kuće nemate ručni mikser, keks možete staviti u veću vrećicu i valjati ga ručnim valjkom dok se potpuno ne izdrobi.
4. Korak U mljeveni keks dodajte maslac i miješajte dok ne dobijete smjesu sličnu mokrom pijesku.
5. Korak Pecite u pećnici desetak minuta, tek toliko da smjesa postane smeđa.
1. Korak U zdjelu stavite krem sir, kiselo vrhnje, šećer, kukuruzni škrob, sol, limunov sok i ekstrakt vanilije i miješajte dok smjesa ne postane kremasta i bez grudica.
2. Korak U već pripremljenu smjesu dodajte jaja. Miješajte na maloj brzini i dodajte ih jedno po jedno već pripremljenoj smjesi. Miješajte dok ne dobijete kremastu i jednoličnu smjesu.
1. Korak Pripremljenu kremu prelijte preko pečene smjese od keksa.
2. Korak Umotajte malu posudu u aluminijsku foliju i napunite je do pola kipućom vodom. Sve zajedno stavite u prethodno zagrijanu pećnicu. Dodajte sastavljeni desert i pecite otprilike 50 minuta, odnosno dok izvana ne izgleda pečen, a iznutra je još uvijek mekan i pahuljast.
3. Korak Nakon što je torta od sira pečena, isključite pećnicu, a tortu ostavite u pećnici s pritvorenim vratima još sat vremena.
4. Korak Dok se torta od sira hladi, pripremite pire od maline. Sve sastojke stavite u zdjelu i kuhajte otprilike deset minuta. Ako vam smetaju sjemenke maline, pire možete procijediti kroz cjedilo kako biste sjemenke uklonili.
5. Korak Prelijte pire od maline preko ohlađene torte od sira i ostavite da se ohladi u hladnjaku preko noći.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,68 €
Ukupno:
16,80 €15,12 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual