Sastojci:
- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- 50 g mljevenog šećera
- 1 jaje
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- 1/2 žličice praška za pecivo
- BAM marmelada od kajsije bez dodanog šećera
- Prstohvat soli
Kroasani od marelice nisu samo slatki zalogaj; za vas predstavljaju pravi klasik koji vas svojom jednostavnošću i okusom odvodi u svijet topline i domačnosti. Kad zagrizete hrskavu koricu i dodirnete nježnu, laganu unutrašnjost natopljenu bogatim slatkim pekmezom od marelica, svaki zalogaj kao da donosi malo sreće.
U ovom receptu predstavljamo poseban pristup pripremi ovih tradicionalnih kroasana, jer ćemo koristiti BAM pastu od vanilije i BAM džem od kajsije bez dodanog šećera. Ovaj džem od 100% prirodnih marelica omogućuje vam da se prepustite slatkom užitku bez grižnje savjesti jer je bez nepotrebnih dodanih šećera i čuva autentičan okus marelice.
Korištenjem pekmeza bez dodanog šećera ne samo da smanjujete unos šećera, već i čuvate bogat, prirodan okus marelice koji obogaćuje svaki zalogaj kroasana. Ovaj pristup nije samo zdraviji izbor, već i prekrasan način dodavanja svježine i autentičnosti vašoj pekarskoj kreativnosti. Kroasani od marelice savršeni su za vaše svakodnevno uživanje - bilo uz jutarnju kavu, kao međuobrok tijekom radnog dana ili kao ukusan dodatak društvenim trenucima s obitelji i prijateljima.
Uz ovaj recept lako ćete pripremiti domaće kroasane koji će svojom svježinom i okusom očarati sve koji ih probaju. Nije potrebno ništa posebno - samo malo strpljenja i ljubavi prema kuhanju. U izradi ovih kroasana uživat ćete u svakom koraku procesa, od miješanja sastojaka do oblikovanja i pečenja. Neka vas okus ovih ukusnih kroasana od marelice odvede na čarobno kulinarsko putovanje na kojem se svaki zalogaj pretvara u nezaboravno iskustvo.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli u velikoj zdjeli. Dodajte maslac i miješajte rukama ili kuhačom dok smjesa ne postane mrvičasta i podsjeća na mrvice. Zatim dodajte šećer u prahu, jaje i BAM pastu od vanilije i mijesite tijesto dok ne bude glatko i jednolično. Po potrebi dodajte još malo brašna.
Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta da se stegne.
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na debljinu od oko 3 mm. Nožem ili valjkom izrežite trokute (oko 8x8 cm). U sredinu svakog trokuta namazati žličicu BAM džema od kajsije.
Pažljivo omotajte tijesto oko pekmeza i oblikujte kroasane. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 12-15 minuta ili dok ne porumene.
Poslužite kroasane dok su još topli.