BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Mini čokoladne tortice na štapiću

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 17
mini cokoladne tortice na stapicu

Čokoladni kolači na štapiću, koji se također mogu nazvati čokoladni lizalice. Tko ih ne poznaje? Neizostavni desert na rođendanskim zabavama za djecu i odrasle! Priprema ovih nije tako jednostavna, ali okus i izgled nadmašuju sav trud!


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 0,75 zdjelice šećera
  • 0,5 zdjelice brašna
  • 0,5 zdjelice kakaa v prahu
  • 0,5 čajne žličice praška za pecivo
  • 0,5 čajne v sode bikarbone
  • 1 jaje
  • 0,5 zdjelice mlijeka
  • 0,5 zdjelice biljnog ulja
  • 1 čajna žličica paste od vanilije
  • 0,5 zdjelice vrele vode
  • 100 g svježega sira
  • 1 zdjelica šećera u prahu
  • 2 žlice maslaca
  • 0,5 žlice mlijeka

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzija. U posudi pomiješajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
2
Dodajte jaja, mlijeko, ulje i vaniliju. Miješajte električnim mikserom približno 2 minute. Umiješajte još vrelu vodu.
3
Pladanj obložite papirom za pečenje i u njega stavite pripremljeno tijesto. Pecite 30-35 minuta, zatim izvadite iz pećnice i hladite 10 minuta. Tijesto izvadite iz pladnja i stavite ga u hladnjak.
4
Kada je tijesto potpuno ohlađeno, izmijesite ga vilicama kako bi se raspalo tako da nastanu mrvice.
5
U drugoj posudi miksajte svježi sir, maslac, šećer u prahu i mlijeko dok ne dobijete glatku strukturu. Tu smjesu dodajte mrvicama biskvita i dobro promiješajte žlicom.
6
Provjerite mogu li se od tijesta s lakoćom napraviti kuglice (ako je odgovor negativan, onda dodajte još malo mlijeka). Posudu s tijestom stavite u hladnjak na neko vrijeme. Pripremite pladanj i možete početi s izradom kuglica.
7
Uzmite količinu tijesta po želji i oblikujte ga u kuglicu. U kuglicu zabodite štapić za lizaljku i stavite ju okrenutu prema dolje na pladanj. Isto napravite s ostatkom tijesta. Kuglice ohladite.
8
Zatim pripremite preljev. U vodenoj kupelji rastopite mliječnu čokoladu i kocku voska kako bi preljev imao ljepšu teksturu. Dobro promiješajte!
9
Svaku lizaljku umočite najprije u čokoladu i zatim posipajte dekorativnim mrvicama. Stavite ih natrag na pladanj da se čokolada stvrdne. Hladite na sobnoj temperaturi.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,68 €
Ukupno:
26,80 €24,12 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual