
Sastojci:
- 135g bijelog brašna tip 500
- 45g BAM kakaa u prahu
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 130g šećera
- 120g mlijeka + 1/2 čajne žličice octa
- 1 jaje
- 55g maslinovog ulja
- 100g vruće instant kave
- sok od pola naranče
- 1 pumpica BAM paste od vanilije
- 70g kokosovog mlijeka iz konzerve (ohlađeno mlijeko, koristite samo tvrdi, kompaktni dio)
- 210g BAM čokolade od naranče
- 100g BAM čokolade od naranče
- 2 žlice kokosovog ulja
- 175g maslaca
- 150g šećera u prahu
- 1 pumpica BAM paste od vanilije
- 45g BAM kakaa u prahu
- 120g grčkog jogurta ili krem sira
Upute za pripremu:
1
Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.
2
U posudi pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sol i šećer.
3
U posebnoj posudi pomiješajte mješavinu mlijeka, jaja i ulja.
4
Dodajte mokre sastojke suhim i promiješajte. Dodajte mješavinu kipuće vode i instant kave te promiješajte. Na kraju dodajte još sok od naranče i dobro promiješajte.
5
Smjesu napunite u kalup za muffine obložen listićima za pečenje. Ja sam u jedan kalup za pečenje stavila 12 muffina, u drugi 3 i pekla ih uzastopno.
6
Pecite 18 minuta, izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu dok se ne ohlade.
7
U ohlađenim mini torticama čajnom žličicom napravite rupicu u koju ćete staviti kreme.
1
Zagrijte kokosovo mlijeko i čokoladu u loncu na srednjoj vatri i neprestano miješajte. Kad se čokolada otopi, a krema stvrdne, prelijte je u ohlađene cupcake. Cupcaki će upiti ovu kremu, a zatim ćemo u rupice preliti otopljenu čokoladu od naranče.
1
Otopite oboje u mikrovalnoj i prelijte u pripremljene mini tortice.
1
Pomiješajte maslac i kakao kremasto pomoću ručnog miksera. Dodajte šećer u prahu i promiješajte. Na kraju dodajte vaniliju i grčki jogurt.
2
Sada ukrasite mini tortice. Glazure ima dovoljno za 15 mini tortica + nešto malo ostane kako biste je mogli pojesti žlicom. Nitko vas ne osuđuje, samo mirno očistite zdjelu!