BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Monoporciona torta sa pistacijom i malinama

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 40 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 15
monoporciona torta sa pistacijom i malinama

Ako tražiš nešto posebno, ovi deserti od pistacija i malina pravi su izbor! Biskvit od pistacija je mekan i bogat, dok crumble od malina daje desertu pravu svježinu. Krema od bijele čokolade je šlag na torti, lagana i kremasta. Dekoracija od liofiliziranih malina podići će tvoj desert na višu razinu.




Za pripremu ovog deserta potrebno je malo strpljenja, ali rezultat se isplati - jednostavno se topi u ustima!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

@bamchocolate.com Prepare this wonderful holiday treat in the form of a mono cake! 🎄 INGREDIENTS: Pistachio sponge cake: • 4 eggs • 100 g sugar • 60 g flour • 1 teaspoon baking powder • 80 g BAM protein pistachio spread with pieces • 40 ml milk Raspberry cake: • 400 ml sweet cream • 200 ml milk • 30 g sugar • 6 sheets of gelatin (or 10 g gelatin powder) • 200 g BAM raspberry jam • 10 ml lem PROCEDURE: 1. Pistachio sponge cake: - Preheat oven to 180°C and prepare a baking tray lined with baking paper. - Beat eggs and sugar until light and fluffy. - Stir in sifted flour and baking powder and mix gently. - Add pistachio spread and milk. Mix gently into the mixture. - Spread mixture evenly in baking tray and bake for approximately 12-15 minutes. Leave to cool completely. - Cut out desired shapes using rings or single portion cutters. 2. Raspberry jam: - Soak gelatine leaves in cold water (or prepare powdered gelatine according to instructions). - Heat the heavy cream, milk and sugar almost to the boil. - Remove from heat and stir in the swollen gelatine until completely dissolved. - Add BAM raspberry jam. - Pour the mixture into the molds on the cooled pistachio sponge cake. Place in the refrigerator for at least 4 hours to harden. 3. White chocolate ganache: - Pour the hot sweet cream over the BAM white chocolate. - Let it cool completely (preferably 6 hours or overnight in the refrigerator). - Whip the cooled mixture until you get a firm, fluffy cream suitable for spraying. 4. Assembly and decoration: - Pipe the white chocolate ganache on top of the raspberry ganache with a piping bag. - Sprinkle with freeze-dried raspberries for the finishing touch. ##bamchocolate##christmasdesserts##holidaydessert##monocake#holidaydessert ♬ Jingle Bell Rock - Christmas Songs

Upute za pripremu:

1
Zagrij pećnicu na 180 °C i pripremi lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
2
Tuci jaja i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta.
3
Umiješaj prosijano brašno i prašak za pecivo i lagano promiješaj.
4
Dodaj BAM Hrskavi pistacijin proteinski namaz i mlijeko. Nježno ih umiješaj u smjesu.
5
Smjesu ravnomjerno rasporedi u tepsiju i peci oko 12-15 minuta. Neka se potpuno ohladi.
6
Uz pomoć obruča ili jednoporcijskih kalupa izreži željene oblike.
1
Listove želatine namoči u hladnu vodu (ili pripremi želatinu u prahu prema uputama).
2
Zagrij vrhnje, mlijeko i šećer skoro do vrenja.
3
Makni s vatre i umiješaj nabubrenu želatinu dok se potpuno ne otopi.
4
Dodaj BAM Džem od malina bez dodanog šećera.
5
Smjesu ulij u kalupe na ohlađeni biskvit od pistacija. Stavi u hladnjak na najmanje 4 sata da se stegne.
1
BAM Bijelu čokoladu prelij vrućim slatkim vrhnjem.
2
Pusti da se potpuno ohladi (najbolje 6 sati ili preko noći u hladnjaku).
3
Ohlađenu smjesu tuci dok ne dobiješ čvrstu pahuljastu kremu pogodnu za posipanje.
1
Kremu od bijele čokolade nanesi na tortu s malinama pomoću vrećice.
2
Pospij BAM Liofiliziranim malinama za završni dodir.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual