BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Mramorni kolač s vrhnjem

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 10
mramorni kolac s vrhnjem

Mramorni kolač s kiselim vrhnjem je vrsta kolača koji spaja dvije različite boje i okusa tijesta. Obično se tijesto isprepliće kako bi se stvorio efekt mramorne boje. U mramorni kolač se može dodati i jogurt za svježinu, no za kremastiju teksturu i dodatnu bogatost predlažemo dodavanje kiselog vrhnja.

1. Kako napraviti mramorni tart s kiselim vrhnjem?

Za izradu mramornog kolača s kiselim vrhnjem potrebno je pripremiti dvije različite smjese za torte, najčešće jednu od vanilije i jednu od čokolade koja se dobije dodavanjem kakaa.Zatim se dvije smjese promiješaju u pekaču tako da se prilikom rezanja kolača pokaže tradicionalni mramorni uzorak. U smjesu se dodaje kiselo vrhnje kako bi se stvorio bogat okus te meka i nježna tekstura. Kiselo vrhnje u receptu također osigurava da kolač ostane svjež i sočan nekoliko dana nakon pečenja.

Mramorni tart s vrhnjem popularan je desert koji se može poslužiti u svakoj prilici. Bilo da se radi o rođendanima ili drugim posebnim prigodama. Za dodatnu slatkoću i dekoraciju može se preliti preljevom, glazurom ili šećerom u prahu.

Mramorni tart s kiselim vrhnjem možete poslužiti i uz:


  • RECEPT: Mramorni kolač s jogurtom
  • RECEPT: Mramorni kolač s espressom
  • RECEPT: Karamel mramorni kolač
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite kalup za tortu promjera 23 cm. U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U posebnoj zdjeli pjenasto izmiješajte maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti.
2
Postupno dodajte jaja dok se potpuno ne sjedine. Dodajte kiselo vrhnje i BAM pastu od vanilije u smjesu maslaca i miješajte dok se ne sjedine. Mješavinu s maslacem postupno dodajte smjesi s brašnom i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Tijesto podijelite na pola. U jednu polovicu umiješajte kakao prah dok se ne sjedini s ostalim sastojcima.
3
U pripremljeni kalup za pečenje ulijte vanilin tijesto, a zatim čokoladno tijesto. Koristeći nož ili ražanj, vrtite smjesu kako biste stvorili mramorni uzorak. Pecite kolač 50 do 60 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Ohladite kolač u kalupu oko 10 minuta prije nego što ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,68 €
Ukupno:
26,80 €24,12 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual