Muffini s maslacem od kikirikija i marmeladom
Vrijeme pripreme:
55 min
Zahtjevnost:
1
Broj sastojaka:
17
|
|
Osnova muffina s maslacem od kikirikija i marmeladom prozračni je biskvit od vanilije. Za svu lakoću možemo zahvaliti kiselom vrhnju, maslacu i bjelanjcima.
Pečene muffine napunit ćemo marmeladom i ukrasiti maslacem od kikirikija. Glazuru od maslaca od kikirikija napravit ćemo tako da dobijemo bogatu i kremastu teksturu koja pritom neće biti previše slatka. Zapravo ćemo jedino osjetiti okus maslaca od kikirikija. Što je i logično jer je on glavni sastojak!
BAM savjet: mlijeko i kiselo vrhnje: toplo preporučujemo punomasno mlijeko i kiselo vrhnje za najbolji okus i teksturu. Umjesto toga bio bi dobar punomasni obični jogurt, iako muffini možda neće biti tako prozračni. Isto vrijedi i za mlijeko s manje masnoće. Predlažemo da oba sastojka budu sobne temperature kako bi se lakše umiješala u tijesto.