1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Kalup za 12 muffina obložite papirnatim košaricama za muffine. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
2
Ručnim ili samostojećim mikserom koji je opremljen nastavkom s lopaticom na velikoj brzini tucite maslac dok ne dobijete glatku i kremastu teksturu – približno 1 minutu. Dodajte šećer i miješajte još 2 minute velikom brzinom. Dodajte bjelanjke i BAM pastu od vanilije. Miješajte na srednjoj do velikoj brzini dok se svi sastojci ne povežu. Zatim umiješajte kiselo vrhnje. Mikserom na maloj brzini dodajte suhe sastojke. Dok mikser još uvijek radi na niskoj brzini, polako ulijevajte mlijeko dok se ne poveže s ostalim sastojcima. Tijesto će biti malo gusto.
3
Smjesu ulijte u košarice – ali ih punite samo do 2/3 kako se tijesto ne bi izlilo niz stranice. Pecite 19 – 22 min ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Prije punjenja i dodavanja glazure pustite da se muffini ohlade do kraja.
4
Oštrim nožem izrežite krug/rupu u sredini muffina kako biste napravili mali džep dubok oko 2 cm. Unutra stavite otprilike jednu čajnu žličicu marmelade po vašem izboru i zatvorite izrezanim komadom muffina. Ponovite postupak sa svim muffinima.
5
Ručnim ili samostojećim mikserom koji je opremljen nastavkom za mućenje miješajte omekšali maslac 1 minutu na srednjoj brzini dok ne bude potpuno gladak i kremast. Dodajte maslac od kikirikija i miješajte na srednjoj do velikoj brzini dok se sastojci ne povežu. Dodajte šećer u prahu, vrhnje, BAM pastu od vanilije i sol. Miješajte na maloj brzini još približno 20 sekundi, a zatim prebacite na veliku brzinu i miješajte još minutu. Dresir vrećicom stavite glazuru na pripremljene muffine.