BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Muffini s maslacem od kikirikija i marmeladom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 55 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 17
osnova muffina s maslacem od kikirikija i marmeladom prozracni je biskvit od vanilije

Osnova muffina s maslacem od kikirikija i marmeladom prozračni je biskvit od vanilije. Za svu lakoću možemo zahvaliti kiselom vrhnju, maslacu i bjelanjcima. Pečene muffine napunit ćemo marmeladom i ukrasiti maslacem od kikirikija. Glazuru od maslaca od kikirikija napravit ćemo tako da dobijemo bogatu i kremastu teksturu koja pritom neće biti previše slatka. Zapravo ćemo jedino osjetiti okus maslaca od kikirikija. Što je i logično jer je on glavni sastojak!

BAM savjet: mlijeko i kiselo vrhnje: toplo preporučujemo punomasno mlijeko i kiselo vrhnje za najbolji okus i teksturu. Umjesto toga bio bi dobar punomasni obični jogurt, iako muffini možda neće biti tako prozračni. Isto vrijedi i za mlijeko s manje masnoće. Predlažemo da oba sastojka budu sobne temperature kako bi se lakše umiješala u tijesto.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Muffini s maslacem od kikirikija i marmeladom

  • Vrijeme pripreme: 55 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 17

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 3/4 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 115 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 200 g šećera
  • 3 veća bjelanjka
  • 2 žličice BAM paste od vanilije
  • 120 g kiselog vrhnja
  • 120 ml punomasnog mlijeka
  • 30 g marmelade omiljenog okusa
  • 75 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 250 g maslaca od kikirikija
  • 120 g šećera u prahu
  • 80 ml slatkog vrhnja za tučenje
  • prstohvat soli
  • 1 žličica BAM paste od vanilije

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Kalup za 12 muffina obložite papirnatim košaricama za muffine. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.

2. Korak

Ručnim ili samostojećim mikserom koji je opremljen nastavkom s lopaticom na velikoj brzini tucite maslac dok ne dobijete glatku i kremastu teksturu – približno 1 minutu. Dodajte šećer i miješajte još 2 minute velikom brzinom. Dodajte bjelanjke i BAM pastu od vanilije. Miješajte na srednjoj do velikoj brzini dok se svi sastojci ne povežu. Zatim umiješajte kiselo vrhnje. Mikserom na maloj brzini dodajte suhe sastojke. Dok mikser još uvijek radi na niskoj brzini, polako ulijevajte mlijeko dok se ne poveže s ostalim sastojcima. Tijesto će biti malo gusto.

3. Korak

Smjesu ulijte u košarice – ali ih punite samo do 2/3 kako se tijesto ne bi izlilo niz stranice. Pecite 19 – 22 min ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Prije punjenja i dodavanja glazure pustite da se muffini ohlade do kraja.

4. Korak

Oštrim nožem izrežite krug/rupu u sredini muffina kako biste napravili mali džep dubok oko 2 cm. Unutra stavite otprilike jednu čajnu žličicu marmelade po vašem izboru i zatvorite izrezanim komadom muffina. Ponovite postupak sa svim muffinima.

5. Korak

Ručnim ili samostojećim mikserom koji je opremljen nastavkom za mućenje miješajte omekšali maslac 1 minutu na srednjoj brzini dok ne bude potpuno gladak i kremast. Dodajte maslac od kikirikija i miješajte na srednjoj do velikoj brzini dok se sastojci ne povežu. Dodajte šećer u prahu, vrhnje, BAM pastu od vanilije i sol. Miješajte na maloj brzini još približno 20 sekundi, a zatim prebacite na veliku brzinu i miješajte još minutu. Dresir vrećicom stavite glazuru na pripremljene muffine.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual