1
Preporuka: najprije napravimo kremu (zakipimo vrhnje i u njega dodamo čokoladu) i u međuvremenu dok radimo, pečemo i hladimo biskvit, hladimo i kremu. Zatim prije punjenja istučemo još vrhnje i obje istučene kreme pomiješamo zajedno.
2
Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva. Žumanjke, maslac i pola doze šećera pjenasto istučemo. Bjelanjke istučemo u čvrsti snijeg s preostalim šećerom. Lagano ga umiješamo u masu od žumanjaka.
3
Na tu smjesu prosijamo smjesu s brašnom, kakaom i praškom za pecivo (te sastojke najprije pomiješamo zajedno, a zatim ih prosijamo na smjesu od jaja).
4
Kalup za tortu obložimo papirom za pečenje. U kalup izlijemo tijesto. Pečemo 30 – 35 minuta. Pečeni biskvit okrenemo naglavačke i ohladimo.
5
Zakipimo 200 ml slatkog vrhnja, dodamo čokoladu narezanu na komadiće i promiješamo da se rastopi. Kremu ohladimo. Ohlađenu kremu miksamo dok ne ostane prhka i pjenasta, a zatim još umiješamo 400 ml istučenog slatkog vrhnja.
6
Ohlađeni biskvit narežemo na tri sloja. Svaki sloj namočimo ohlađenom šećernom otopinom s rumom, koju ćemo pripremiti tako što ćemo šećer i vodu te komadić narančine korice zavreti kako bi se šećer rastopio, ohladimo i dodamo malo ruma. Razrijedimo vodom da bude primjereno slatka. Na svaki sloj rasporedimo trećinu kreme.
7
Nakon što stavimo treći sloj biskvita preostalom kremom premažemo cijelu površinu torte, i sa strane također. Tortu na nekoliko sati stavimo u hladnjak kako bi se krema stvrdnula. Ukrasimo po želji.