BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Odlična čokoladna torta

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10
odlicna cokoladna torta

Odličan i jednostavan recept za Tanjinu čokoladnu tortu.

Recept pripremila: Tanja Zagozda

Pogledaj također široku ponudu naših torti >>

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Odlična čokoladna torta

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 200 g šećera
  • 80 g maslaca sobne temperature
  • 160 g brašna
  • 40 g kakaa v prahu
  • 1 prašak za pecivo
  • 400 g čokolade za kuhanje
  • 600 ml slatkog vrhnja
  • Slatka otopina (150 g šećera, 100 ml vode, komadić narančine korice), rum
  • Dekoracija po izboru

Upute za pripremu:

1. Korak Preporuka: najprije napravimo kremu (zakipimo vrhnje i u njega dodamo čokoladu) i u međuvremenu dok radimo, pečemo i hladimo biskvit, hladimo i kremu. Zatim prije punjenja istučemo još vrhnje i obje istučene kreme pomiješamo zajedno.
2. Korak Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva. Žumanjke, maslac i pola doze šećera pjenasto istučemo. Bjelanjke istučemo u čvrsti snijeg s preostalim šećerom. Lagano ga umiješamo u masu od žumanjaka.
3. Korak Na tu smjesu prosijamo smjesu s brašnom, kakaom i praškom za pecivo (te sastojke najprije pomiješamo zajedno, a zatim ih prosijamo na smjesu od jaja).
4. Korak Kalup za tortu obložimo papirom za pečenje. U kalup izlijemo tijesto. Pečemo 30 – 35 minuta. Pečeni biskvit okrenemo naglavačke i ohladimo.
5. Korak Zakipimo 200 ml slatkog vrhnja, dodamo čokoladu narezanu na komadiće i promiješamo da se rastopi. Kremu ohladimo. Ohlađenu kremu miksamo dok ne ostane prhka i pjenasta, a zatim još umiješamo 400 ml istučenog slatkog vrhnja.
6. Korak Ohlađeni biskvit narežemo na tri sloja. Svaki sloj namočimo ohlađenom šećernom otopinom s rumom, koju ćemo pripremiti tako što ćemo šećer i vodu te komadić narančine korice zavreti kako bi se šećer rastopio, ohladimo i dodamo malo ruma. Razrijedimo vodom da bude primjereno slatka. Na svaki sloj rasporedimo trećinu kreme.
7. Korak Nakon što stavimo treći sloj biskvita preostalom kremom premažemo cijelu površinu torte, i sa strane također. Tortu na nekoliko sati stavimo u hladnjak kako bi se krema stvrdnula. Ukrasimo po želji.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual