Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Panna cotta od lješnjaka

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9
panna cotta od ljesnjaka

Recept za ukusnu panna cottu s namazom od lješnjaka by Mojačokolada.si. Namaz sadržava bar 55% odličnih pečenih lješnjaka iz Piemonta koji su poznati po zaista bogatom okusu lješnjaka koji karakterizira ovaj namaz. Namaz je napravljen po izvrsnom receptu koji stvara kremast i gladak namaz punog okusa. Nezaboravno slatko iskustvo! Namaz ne sadržava palmino ulje i BEZ glutena je. Idealan je za pripremu vrhunskih slastica, a savršen je i za punjenje kroasana, pita i ostalih peciva.

Recept je nastao u suradnji s gurmanijekartako.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Panna cotta od lješnjaka

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Listiće želatine pripremimo prema uputama proizvođača (u hladnoj vodi, pribl. 7 minuta).
2. Korak Za to vrijeme pripremimo slatko vrhnje, kojem dodamo šećer i zagrijavamo dok se na rubu posude ne počnu stvarati mjehurići. Vrhnje ne smije provrijati, već samo lagano krčkati. Kuhamo 5-7 minuta dok se malo ne zgusne.
3. Korak Kad je želatina gotova, dobro je ocijedimo i dodamo u vruće vrhnje.
4. Korak Sklonimo i vrhnje kroz cjedilo prelijemo u veću posudu (tako će se brže ohladiti).
5. Korak Kad se vrhnje ohladi na sobnu temperaturu, dodamo namaz od lješnjaka i mascarpone sir. Lagano miješamo lopaticom kako bi krema bila što lakša.
6. Korak Kremu ulijemo u pripremljene čašice i ostavimo da se stvrdne (najmanje tri sata, odn. još bolje preko noći).
7. Korak Pripremljenu panna cottu od lješnjaka sam dopunila još ganacheom tamne čokolade i pečenim sjeckanim lješnjacima.
8. Korak Ganache pripremimo tako da slatko vrhnje zagrijemo (toliko da se na rubu lončića počnu stvarati mjehurići) i dodamo mu tamnu čokoladu. Sklonimo i pričekamo da se čokolada počne topiti. Promiješamo da dobijemo glatku čokoladnu kremu, koju ravnomjerno prelijemo preko pripremljene panna cotte. Pospemo je sjeckanim pečenim lješnjacima i po želji još dodatno ukrasimo. Poslužimo ohlađeno.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
8,91 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual