
Sastojci:
- 60 ml hladne vode ili mlijeka
- 7 g želatine u prahu
- 480 ml slatkog vrhnja
- 50 g šećera
- 1/2 BAM mahune vanilije
Panna cotta je slastica koju možete jednostavno pripremiti unaprijed. Pred vama je klasičan recept za jednostavnu, bogatu i kremastu talijansku panna cottu. Možete ga upotrijebiti kad god vam zatreba impresivna, brza slastica! Riječ panna cotta dolazi iz talijanskog i znači „kuhano vrhnje”. Sama priprema zahtijeva vrlo malo sastojaka. To je u osnovi jednostavna mješavina vrhnja, šećera i vanilije.
Dodat ćemo joj i želatinu koja pomaže da se smjesa stvrdne i daje kremastu konzistenciju. Panna cotta imat će bogat okus i svilenkasto glatku teksturu.
Za svježinu smo u panna cottu dodali BAM preljev od marakuje. To je iznimno aromatično voće ugodno kiselkastog okusa i kao takvo savršeno se kombinira sa slasticama nježne i slatke strukture.
BAM savjet: Ne treba se bojati riječi „želatina”. Samo zato što vam je nešto možda nepoznato, ne znači da je komplicirano – i zapravo nije. Dodavanje želatine u vruću smjesu jest ono što je aktivira. Prije dodavanja smjesi provjerite je li se potpuno otopila kako bi bila glatka i bez grudica. Zatim panna cottu hladite još barem 4 sata i uspjeh je zajamčen.
Osim panna cotte s marakujom, možete pripremiti i poznate cheesecake torte s BAM mješavinom za cheesecake i dodati im osvježavajući okus marakuje.