Sastojci:
- 300 ml slatkog vrhnja
- 100 ml mlijeka
- 100 g šećera
- sjemenke BAM mahune vanilije
- 3 listića želatine
- prstohvat soli
Panna cotta talijanski je klasik. Panna cotta jednostavna je i svestrana slastica koja bi mogla postati vaš favorit kad želite zadržati jednostavnost, ali istovremeno oduševiti goste. Panna cotta spada u kategoriju slastica koje se brzo pripremaju. Možete je pripremiti i dan-dva unaprijed, a za kremastu osnovu možete upotrijebiti čitav niz dodataka.
Panna cotta u ovom receptu prelivena je toffe preljevom. Naziv kremastog toffe preljeva može biti malo zbunjujući jer se pravilno piše toffee, ali često se upotrebljava i izraz toffe, pa ćemo u ovom receptu upotrijebiti naziv toffe koji je svima dobro poznat.
Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10% popusta.
BAM preljev toffe karamel priprema se s kakao maslacem koji daje bogat okus i kremastu strukturu. Pun okus preljeva toffe karamel, koji podsjeća na okus Snickers čokoladice, dodaje okus nadjevima za torte, lako ga možete upotrijebiti kao dodatak doručku, primjerice za žitarice, palačinke ili prozračne vafle.
Okus panna cote obogatili smo BAM mahunom vanilije. Očarat će vas svojim bogatim okusom vanilije, opojnim mirisom i pravom aromom. Sjemenke mahune vanilije prikladne su za pripremu slastica kad želimo oduševiti i okusom i izgledom.