BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Pinata Rainbow cake

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (7)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 50 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 20
pinata rainbow cake

Rainbow cake ili dugina torta je torta kod koje kao malo dijete čekaš da iz sredine počnu ispadati mali bomboni kad se presijeku dugini slojevi. Prema složenosti pripreme spada u blaženu sredinu. Pinata „rainbow cake” ili spužvasta torta od vanilije sastoji se od šarenih slojeva, a slatka i smrznuta krema osigurava da je torta ne samo lijepa već i izvrsnog okusa.


Ako te u budućnosti očekuje rođendanska zabava na kojoj torta jednostavno mora zasjeniti sve ostale, pripremi ovu duginu tortu ili impresioniraj sve prisutne na rođendanskoj zabavi slatkim torticama na štapiću!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 500 g prosijanog višenamjenskog brašna
  • 1 žličica soli
  • ¾ žličice praška za pecivo
  • 350 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 400 g šećera
  • 5 jaja na sobnoj temperaturi
  • 1 žlica BAM paste od vanilije
  • 360 ml mlaćenice na sobnoj temperaturi
  • 2 kapljice zelene boje za kolače (u gelu)
  • 2 kapljice plave boje za kolače (u gelu)
  • 2 kapljice ljubičaste boje za kolače (u gelu)
  • 2 kapljice roza boje za kolače (u gelu)
  • šalica različitih bombona
  • šalica šarenih slatkiša

Upute za pripremu:

1
Zagrij pećnicu na 175 °C. Namasti četiri pekača za torte promjera 23 cm.
2
U posudi pomiješaj brašno, 1 žličicu soli, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
3
Miješaj maslac dok ne dobiješ kremastu smjesu, otprilike 1 minutu. U pjenastu smjesu dodaj šećer. Miješaj dok se šećer potpuno ne otopi i ne dobiješ glatku smjesu, oko 5 minuta. Smanji brzinu i postupno dodaj jaja. Dodaj još 1 žlicu BAM paste od vanilije.
4
Smjesi dodaj prosijano brašno i postupno dodaj mlaćenicu. Miješaj sve dok ne dobiješ gustu i jednoličnu smjesu.
5
Dobivenu smjesu ravnomjerno podijeli u četiri zdjele. U svaki dio tijesta dodaj boju za kolače i miješaj dok tijesto ne poprimi ujednačenu boju. Tijesto izlij u pripremljene pekače.

6
Peci u zagrijanoj pećnici, oko 25 minuta. Pečeni biskvit stavi na unaprijed pripremljene rešetke i ostavi da se biskvit u potpunosti ohladi.

1
Pomiješaj maslac i krem sir. Miješaj sve dok ne dobiješ kremastu smjesu, oko 2 minute. Smjesi dodaj šećer, slatko vrhnje i BAM pastu od vanilije. Miješaj na maloj brzini još oko 30 do 60 sekundi.
2
Povećaj brzinu i tuci dok ne dobiješ spužvastu masu, oko 3 minute. Dodaj prstohvat soli.
1
S pomoću okruglog kalupa za kolačiće izreži mali krug iz središta dva sloja torte. U izdubljenu rupu ćeš kasnije istresti pripremljene slatkiše.
2
Stavi jedan od neoštećenih slojeva torte na stalak za torte ili tanjur za posluživanje. Pripremljenu kremu nanesi ravnomjerno na sloj torte s pomoću špatule ili lopatice. Sloj kreme trebao bi biti debeo oko 2 cm. Sljedeći sloj trebao bi biti sloj torte s izrezanim krugom, odnosno s rupom u sredini. Ravnomjerno nanesi pripremljenu kremu na sljedeći sloj. Ponovo dodaj sloj s izrezanim krugom. Ponovno ravnomjerno nanesi kremu. Ispuni rupu bombonima. Na vrh stavi sloj torte bez rupe u sredini. Premaži tortu preostalom kremom. Stavi tortu u hladnjak i ostavi je neko vrijeme. Tvoja je torta sada spremna za rezanje!

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
9,90 €8,91 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual