
Sastojci:
- 500 g prosijanog višenamjenskog brašna
- 1 žličica soli
- ¾ žličice praška za pecivo
- 350 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
- 400 g šećera
- 5 jaja na sobnoj temperaturi
- 1 žlica BAM paste od vanilije
- 360 ml mlaćenice na sobnoj temperaturi
- 2 kapljice zelene boje za kolače (u gelu)
- 2 kapljice plave boje za kolače (u gelu)
- 2 kapljice ljubičaste boje za kolače (u gelu)
- 2 kapljice roza boje za kolače (u gelu)
- 340 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
- 1 paket krem sira
- 750 g šećera u prahu
- 60 ml slatkog vrhnja za umućivanje
- 2 žličice BAM paste od vanilije
- prstohvat soli
- šalica različitih bombona
- šalica šarenih slatkiša
Upute za pripremu:
1
Zagrij pećnicu na 175 °C. Namasti četiri pekača za torte promjera 23 cm.
2
U posudi pomiješaj brašno, 1 žličicu soli, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
3
Miješaj maslac dok ne dobiješ kremastu smjesu, otprilike 1 minutu. U pjenastu smjesu dodaj šećer. Miješaj dok se šećer potpuno ne otopi i ne dobiješ glatku smjesu, oko 5 minuta. Smanji brzinu i postupno dodaj jaja. Dodaj još 1 žlicu BAM paste od vanilije.
4
Smjesi dodaj prosijano brašno i postupno dodaj mlaćenicu. Miješaj sve dok ne dobiješ gustu i jednoličnu smjesu.
5
Dobivenu smjesu ravnomjerno podijeli u četiri zdjele. U svaki dio tijesta dodaj boju za kolače i miješaj dok tijesto ne poprimi ujednačenu boju. Tijesto izlij u pripremljene pekače.
6
Peci u zagrijanoj pećnici, oko 25 minuta. Pečeni biskvit stavi na unaprijed pripremljene rešetke i ostavi da se biskvit u potpunosti ohladi.
1
Pomiješaj maslac i krem sir. Miješaj sve dok ne dobiješ kremastu smjesu, oko 2 minute. Smjesi dodaj šećer, slatko vrhnje i BAM pastu od vanilije. Miješaj na maloj brzini još oko 30 do 60 sekundi.
2
Povećaj brzinu i tuci dok ne dobiješ spužvastu masu, oko 3 minute. Dodaj prstohvat soli.
1
S pomoću okruglog kalupa za kolačiće izreži mali krug iz središta dva sloja torte. U izdubljenu rupu ćeš kasnije istresti pripremljene slatkiše.
2
Stavi jedan od neoštećenih slojeva torte na stalak za torte ili tanjur za posluživanje. Pripremljenu kremu nanesi ravnomjerno na sloj torte s pomoću špatule ili lopatice. Sloj kreme trebao bi biti debeo oko 2 cm. Sljedeći sloj trebao bi biti sloj torte s izrezanim krugom, odnosno s rupom u sredini. Ravnomjerno nanesi pripremljenu kremu na sljedeći sloj. Ponovo dodaj sloj s izrezanim krugom. Ponovno ravnomjerno nanesi kremu. Ispuni rupu bombonima. Na vrh stavi sloj torte bez rupe u sredini. Premaži tortu preostalom kremom. Stavi tortu u hladnjak i ostavi je neko vrijeme. Tvoja je torta sada spremna za rezanje!