Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Pite od lješnjaka s mousseom od vanilije

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h 10 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 24
pite od ljesnjaka s mousseom od vanilije

U pitama se isprepliću različiti okusi i teksture stvarajući jednu božanstvenu cjelinu. Sastoje se od prhkog tijesta od lješnjaka, praline od lješnjaka, čokoladne kreme s lješnjacima i laganog moussea od vanilije uvijenog u hrskavu čokoladnu koricu. Pripremu pita dijelimo na dva dana kako bi prhko tijesto zaista imalo dovoljno vremena da odstoji.

Za pripremu su nam potrebni perforirani obruči za pite promjera 8 cm i silikonski model Essenziale 80 (8 x 80 ml).

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Pite od lješnjaka s mousseom od vanilije

  • Vrijeme pripreme: 2 h 10 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 24

Sastojci:

  • 120 g maslaca
  • 80 g šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • 50 g jaja (1 jaje srednje veličine)
  • 160 g glatkog brašna
  • 50 g mljevenih lješnjaka
  • 20 g žumanjaka (1 žumanjak srednje veličine)
  • 6 g slatkog vrhnja
  • 100 g pralina od lješnjaka

Upute za pripremu:

1. Korak

Hladan maslac narežite na ploške, dodajte šećer i sol te ga izmrvite između prstiju. Dodajte brašno i mljevene lješnjake te zamijesite mrvičasto tijesto. Na kraju dodajte razmućeno jaje i brzo umijesite glatko mekano tijesto. Spljoštite tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju za hranu i stavite u hladnjak na najmanje 6 sati, najbolje preko noći.

2. Korak

Hladno tijesto razvaljajte na 3 mm debljine i kalupom izrežite 8 krugova. Ostatak tijesta zatim brzo premijesite, ponovo razvaljajte i izrežite na 8 traka širine otprilike 2,5 cm i dužine 22 cm. Ako je tijesto premekano, stavite ga u hladnjak na 15 minuta prije oblaganja kalupa. Ohlađenim tijestom obložite još stijenke kalupa i oštrim nožem odrežite višak tijesta (tako da tijesto bude poravnato s rubom kalupa). Kalupe s tijestom stavite u hladnjak na najmanje 6 sati.

1. Korak

Tucite slatko vrhnje tako da dobijete mekane vrhove. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Mascarpone pomiješajte s pastom od vanilije i šećerom u prahu. Zagrijte mlijeko i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Ulijte ga u mascarpone i dobro izmiješajte da se sastojci sjedine. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje u dva koraka.

2. Korak

Kremu stavite u dresir vrećicu i napunite kalupe. Zagladite površinu i stavite u zamrzivač na najmanje 4 sata.

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 170 °C. Hladno tijesto pecite 15 minuta, zatim izvadite košarice iz pećnice, ohladite ih i odvojite od kalupa. Ohlađene košarice premažite, vratite u pećnicu i pecite još 13 – 15 minuta, tj. dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Pečene košarice ohladite na rešetki.

1. Korak

Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Tucite slatko vrhnje tako da dobijete mekane vrhove. Mascarpone sir pomiješajte s namazom od lješnjaka s kakaom i šećerom u prahu kako biste dobili glatku smjesu. Zagrijte mlijeko i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Ulijte ga u kremu i dobro izmiješajte da se sastojci sjedine. S pomoću lopatice u kremu umiješajte istučeno slatko vrhnje u dva koraka.

1. Korak

Dno pite posipajte pralinama od lješnjaka i ravnomjerno ih rasporedite. Pite do ruba napunite kremom od lješnjaka i zagladite površinu paletnim nožem. Stavite u hladnjak da se krema učvrsti i u međuvremenu pripremite čokoladni preljev.

1. Korak

Otopite kakao maslac i ulijte ga u čokoladu. Pričekajte jednu minutu i miješajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku teksturu. Procijedite, dodajte lješnjake i izmiješajte kuhačom. Prije upotrebe ohladite (ili zagrijte) na otprilike 43 – 45 °C.

2. Korak

Smrznute tortice od vanilije izvadite iz kalupa. Zabodite čačkalicu u sredinu tortice i nakratko ih cijele umočite u čokoladu. Pričekajte da se ocijedi višak čokolade i tortice posložite na sredinu pite. Rub pite možete ukrasiti drobljenim lješnjacima. Stavite pite u hladnjak kako bi se tortice od vanilije polagano odmrzavale.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,74 €
Ukupno:
15,66 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual