
Sastojci:
- 260 g bijelih čokoladnih kapljica, nasjeckanih na malene komadiće
- 5 žlica smekšanog maslaca
- 3 žlice slatkog vrhnja
- 35 g liofiliziranih borovnica
- 30 g šećera u prahu (za posip)
Upute za pripremu:
1
U blenderu sameljimo liofilizirano borovnice u prah.
2
U loncu na srednjoj vatri zagrijemo vrhnje dok ne zakipi i uklonimo s vatre. Dodamo smekšani maslac i miješamo dok maslac nije posve rastopljen. Dodamo samljevene borovnice i dobro promiješamo.
3
Iznad vodene kupelji rastopimo bijelu čokoladu i malo ju ohladimo. U rastopljenu bijelu čokoladu dodamo zatim toplu smjesu vrhnja s borovnicama. Promiješamo.
4
Mješavinu pustimo da odstoji na sobnoj temperaturi približno 1 sat, zatim posudu pokrijemo folijom i stavimo je u hladnjak na 3 sata ili preko noći.
5
Ohlađenu smjesu izvadimo iz hladnjaka i od mješavine oblikujemo kuglice promjera od približno 2 cm. Kuglice ćemo najlakše oblikovati žličicom ili zaimačom za sladoled.
6
Svaku kuglicu uvaljamo još u šećer u prahu i stavimo na pladanj. Dobro ohladimo prije serviranja.