1
U električnom mikseru fino sameljemo Oreo kekse. 1 – 2 žlice mljevenih keksa stavimo u posebnu posudu i umiješamo cimet.
2
Drugi veći dio mljevenih Oreo keksa pomiješamo s kremastim sirom, bučinim pireom, muškatnim oraščićem, klinčićima i đumbirom. Dobro promiješamo da dobijemo glatku masu. Posudu sa smjesom pokrijemo folijom i stavimo u hladnjak na približno 30 minuta da se smjesa ohladi.
3
Kada je smjesa ohlađena, žličicom ili zaimačom za sladoled od mase oblikujemo kuglice promjera približno 2 cm.
4
Pripremimo pladanj, obložimo ga papirom za pečenje i na pladanj stavimo kuglice.
5
Zatim pripremimo preljev za kuglice. Iznad vodene kupelji rastopimo tamne čokoladne kapljice kako bi dobili glatku i tekuću čokoladu. Kuglice umačemo u čokoladu i ukrasimo mješavinom mljevenih oreo keksa i cimeta, što smo sačuvali odmah na početku. Savjet: Kuglice možemo umakati u čokoladu i čačkalicom.
6
Kuglice stavimo u hladnjak preko noći da se dobro ohlade.