BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Recepti i savjeti, kako pripremiti makrone

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 2
recepti i savjeti kako pripremiti makrone

Od BAM mješavine za makrone dobije se podatna smjesa od koje možete pripremiti 20 makrona. Mješavina za makrone oslobodit će vas straha koji od pripreme makrona ima gotovo svaki slastičar ili slastičarka. Priprema slastice koju pripremao sa strahopoštovanjem i kušamo puni očekivanja sad se može pojednostaviti. Priprema je potpuno jednostavna jer samo treba dodati vodu. Univerzalna upotreba makrona kao samostalne slastice ili kao dio ukrasa impresionirat će i najzahtjevnija nepca.

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

Postoje dvije vrste makrona. U hrvatskom postoji samo jedan izraz, no u engleskom su dva. „Macarons” su verzija makrona na bazi badema, a „macaroons” su pak makroni na bazi kokosa. Naša BAM mješavina za makrone spada u prvu grupu, odnosno one na bazi badema.

Što su uopće makroni? Riječ je o francuskom desertu, mogli biste ga nazvati „nježnim sendvič-kolačićima s hrskavom vanjštinom”. Svaki makron ima svoju školjku u kojoj obično čeka nadjev. Ali ako školjke nisu pravilno izrađene i šuplje, neće vas spasiti ni dobro punjenje.

Potpuno i jednostavno pripremljene makrone možete napuniti:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Recepti i savjeti, kako pripremiti makrone

  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 2

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak 250 g BAM smjese za makrone treba pomiješati s 50 ml vode sobne temperature. Mješavina i voda se zatim miješaju na visokoj temperaturi oko 5 minuta. Možete dodati i boju topljivu u vodi: ako imate boju na bazi vode, u receptu oduzmite težinu boje od težine vode.
2. Korak Dobivenu smjesu treba staviti u dresir vrećicu i na podlozi za pečenje makrona ili na papiru za pečenje oblikuju se makroni. Polovice makrona rade se od približno 10 g dobivene mase. Pripremljene polovice makrona ostavite da odstoje 15 – 20 minuta kako bi na površini nastala korica.
3. Korak Polovice makarona 15 do 18 minuta pecite u pećnici zagrijanoj na 150 ˚C. Pečene makrone maknite s podloge kad se ohlade. Pripremljene makrone čuvajte u hladnjaku, možete ih i zamrznuti.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,69 €
Ukupno:
6,21 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual