1
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Mutite jaja sa šećerom na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i nježno promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču veličine 38 x 30 cm (unutarnje mjere standardnog pekača), koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite 7 minuta (napravite test čačkalicom).
2
Na radnu površinu stavite čistu kuhinjsku krpu. Gornju stranu pečenog biskvita odmah položite na krpu i savijte ga po dužini krpom i papirom. Ostavite da se ohladi.
3
Pripremite karamelu. U velikoj tavi zagrijavajte šećer na umjerenoj vatri dok se ne otopi. Pazite da karamela ne zagori. Za to vrijeme zagrijte slatko vrhnje u lončiću i uz miješanje ga dodajte u karamelu. Uz miješanje kuhajte još 1 do 2 minute dok se karamela ne zgusne, a zatim u njoj otopite maslac i promiješajte da se sastojci sjedine. Karamelu ostavite sa strane, posolite i ulijte u veću posudu da se brže ohladi. Pokrijte je tako da dodiruje foliju.
4
Umutite slatko vrhnje i stavite na hladno. Mascarpone pomiješajte s kon- denziranim mlijekom i pastom od vanilije dok ne dobijete ujednačenu masu. Lopaticom umiješajte tučeno slatko vrhnje i stavite kremu na hladno do upotrebe.
5
Ohlađeno tijesto za roladu odmotajte i pažljivo odlijepite papir za pečenje. Tijesto ravnomjerno premažite karamelom i pospite kikirikijem. Kremu žlicom rasporedite po karameli i premažite širokim nožem za kolače, a pritom ostavite nepremazan rub od 5 cm (u suprotnom će krema na kraju iscuriti zbog savijanja). Tijesto zatim uz pomoć krpe čvrsto savijemo u roladu.
6
Zamotajte roladu u plastičnu foliju i stavite u hladnjak da se krema učvrsti.
7
Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jed- nu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte ulje i promiješajte da se sastojci povežu. Skinite foliju s ohlađene rolade i stavite je na