
Sastojci:
- 100 g BAM crne čokolade bez dodatka šećera
- 3 velika jaja, razdvojiti na žumanjke i bjelanjke
- 80 g BAM kokosovog ulja
- žlica meda (po želji)
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- 75 g integralnog brašna (ili bademovo brašno za bezglutensku verziju)
- 1/2 žličice praška za pecivo
- BAM FIT Academy džem od kajsije bez dodanog šećera
- 200 ml slatkog vrhnja (ili kokosovog vrhnja za vegansku verziju)
- Tamna čokolada za dekoraciju
Upute za pripremu:
1
Zagrijte pećnicu na 180°C. Otopite čokoladu i maslac u vodenoj kupelji ili u mikrovalnoj pećnici. U velikoj zdjeli miješajte žumanjke s eritritolom i esencijom vanilije dok smjesa ne postane svijetla i kremasta. Lagano umiješajte smjesu otopljene čokolade.
2
U drugoj posudi istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka. Bjelanjke lagano umiješajte u čokoladnu smjesu. Umiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo. Smjesu izlijte u posudu za pečenje i pecite oko 25-30 minuta. Kad je pečeno ostaviti da se potpuno ohladi.
1
Biskvit narežite na kocke ili staklorezačem izrežite krugove koji odgovaraju vašim naočalama. Na dno svake čaše stavite sloj biskvita. Na vrh biskvita dodajte sloj BAM FIT Academy marmelade. Ponavljajte slojeve dok se staklenke ne napune. Završite gornjim slojem šlaga. Na vrh dodajte komadiće tamne čokolade ili naribanu čokoladu.