Sastojci:
- 250 ml vrhnja za šlag
- 75 g BAM mješavine za sladoled
- BAM pistacijin namaz
- 130 g ljepljivog rižinog brašna
- 40 g šećera
- 90 ml mlijeka
- Voda po potrebi
- Boja za hranu (zelena)
- 30 g maslaca
@bamchocolate.com Discover a new version of the popular mochi with a blend of creamy pistachio ice cream and chewy rice flour. 🍦🌿 BAM pistachio spread adds a rich flavour, while BAM ice cream mix provides the perfect creamy texture. This refreshing combination is ideal for hot days or a sweet end to a meal. Get ready to indulge with these decadent moccies that are sure to become your new sweet obsession! 💚✨ Use promo code MOCHI and get BAM products with 15% discount. ✨ INGREDIENTS 250 ml whipping cream 75 g BAM ice cream mix BAM pistachio spread 130 g sticky rice flour 40 g sugar 90 ml milk Water if necessary Food colouring (green) 30 g butter PROCESS 1. Whip the cream to stiff peaks, then gradually fold in the BAM ice cream mix and half of the pistachio spread. 2. Place the prepared cream in the freezer for at least 1 hour. 3. Meanwhile, mix together the sticky rice flour, sugar and milk. Add water if necessary to get a yoghurt-like consistency. Colour the dough with green food colouring. 4. Cover the dough with food foil, pierce it and cook in the microwave for 3 minutes. If necessary, extend the cooking time at 30 second intervals. 5. Add the butter to the hot dough, knead well and leave to cool for at least half an hour. 6. Divide the cooled dough into 8 pieces, roll each piece into a circle. 7. Place a spoonful of ice cream in the centre of each circle. 8. Carefully close the edges of the dough to form the mochi. 9. Place the mochis back in the freezer for at least 20 minutes. 10. Serve and enjoy the delicious mochi. #mochi #icecreammochi #pistachiomochi #mochidessert #japandessert #japan #japanesefood #icecream #bam #bamchocolate ♬ original sound - BAM (Become A Master)
Mochi su čarobni japanski desert koji već stoljećima oduševljava ljubitelje slatkog na Dalekom istoku. Ove male, žvakaće loptice od ljepljivog rižinog brašna (mochiko) mogu se puniti raznim nadjevima, od klasičnih slatkih pasta od graha do modernih nadjeva za sladoled, stvarajući osvježavajuću i ukusnu kombinaciju tekstura i okusa.
Nedavno su sladoledni mochiji postali pravi svjetski hit. Ovaj jednostavan, ali elegantan desert osvojio je srca sladokusaca svojom jedinstvenom kombinacijom kremastog sladoleda i lagano žvakaćeg omota. Jedna od naših najpopularnijih varijanti bila je ona sa sladoledom od jagoda i džemom od jagoda koja je svojom voćnom slatkoćom oduševila i djecu i odrasle.
Nakon iznimnog odaziva na sladoled mochi s BAM marmeladom od jagoda bez šećera, pripremili smo novu verziju ove prekrasne slastice - ovoga puta sa sladoledom od pistacija. Pistacije imaju bogat i pomalo orašast okus koji se savršeno slaže s kremastom teksturom sladoleda i mekom teksturom mochija. Rezultat je dekadentan i osvježavajući desert koji će impresionirati svakoga tko ga proba.
U ovom receptu koristili smo BAM mješavinu za sladoled koja omogućava brzu i jednostavnu pripremu domaćeg sladoleda. Dodali smo još pola BAM namaza od pistacija, koji je sladoledu dao dodatnu dubinu okusa i prekrasnu boju. Nakon što je sladoled napravljen i zamrznut, okružen je mekim mochi tijestom obojenim zelenom prehrambenom bojom kako bi se naglasila tema pistacija.
Iako je proces izrade mochija malo duži, krajnji rezultat je više nego vrijedan truda. Sladoled mochi s namazom od pistacija savršen je završetak svakog obroka ili osvježavajuća poslastica u vrućim ljetnim danima. Slijedite korake iz recepta i prepustite se stvaranju ove prekrasne slastice koja će vam zasigurno postati jedna od omiljenih.
Istucite vrhnje u čvrsti šlag pa postepeno umiješajte BAM smjesu za sladoled i pola namaza od pistacija.
Pripremljenu kremu stavite u zamrzivač na najmanje 1 sat.
U međuvremenu pomiješajte brašno od ljepljive riže, šećer i mlijeko. Po potrebi dodajte vode da dobijete gustoću poput jogurta. Obojite tijesto zelenom prehrambenom bojom.
Tijesto prekrijte folijom za hranu, probušite je i pecite u mikrovalnoj pećnici 3 minute. Ako je potrebno, produžite vrijeme kuhanja u intervalima od 30 sekundi.
U vruće tijesto dodajte maslac, dobro ga umijesite i ostavite da se hladi barem pola sata.
Ohlađeno tijesto podijeliti na 8 dijelova, svaki dio razvaljati u krug.
U sredinu svakog kruga stavite žlicu sladoleda.
Pažljivo zatvorite rubove tijesta kako biste formirali mochi.
Stavite mochi natrag u zamrzivač na najmanje 20 minuta.
Poslužite i uživajte u ukusnom mochiju.