Mochi su čarobni japanski desert koji već stoljećima oduševljava ljubitelje slatkog na Dalekom istoku. Ove male, žvakaće loptice od ljepljivog rižinog brašna (mochiko) mogu se puniti raznim nadjevima, od klasičnih slatkih pasta od graha do modernih nadjeva za sladoled, stvarajući osvježavajuću i ukusnu kombinaciju tekstura i okusa.
Nedavno su sladoledni mochiji postali pravi svjetski hit. Ovaj jednostavan, ali elegantan desert osvojio je srca sladokusaca svojom jedinstvenom kombinacijom kremastog sladoleda i lagano žvakaćeg omota. Jedna od naših najpopularnijih varijanti bila je ona sa sladoledom od jagoda i džemom od jagoda koja je svojom voćnom slatkoćom oduševila i djecu i odrasle.
Nakon iznimnog odaziva na sladoled mochi s BAM marmeladom od jagoda bez šećera, pripremili smo novu verziju ove prekrasne slastice - ovoga puta sa sladoledom od pistacija. Pistacije imaju bogat i pomalo orašast okus koji se savršeno slaže s kremastom teksturom sladoleda i mekom teksturom mochija. Rezultat je dekadentan i osvježavajući desert koji će impresionirati svakoga tko ga proba.
U ovom receptu koristili smo BAM mješavinu za sladoled koja omogućava brzu i jednostavnu pripremu domaćeg sladoleda. Dodali smo još pola BAM namaza od pistacija, koji je sladoledu dao dodatnu dubinu okusa i prekrasnu boju. Nakon što je sladoled napravljen i zamrznut, okružen je mekim mochi tijestom obojenim zelenom prehrambenom bojom kako bi se naglasila tema pistacija.
Iako je proces izrade mochija malo duži, krajnji rezultat je više nego vrijedan truda. Sladoled mochi s namazom od pistacija savršen je završetak svakog obroka ili osvježavajuća poslastica u vrućim ljetnim danima. Slijedite korake iz recepta i prepustite se stvaranju ove prekrasne slastice koja će vam zasigurno postati jedna od omiljenih.