BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Sladoled mochi sa BAM džemom od jagoda

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 35 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9
sladoled mochi sa bam dzemom od jagoda

@bamchocolate.com 🍡 Ice cream mochi with BAM strawberry jam 🍓 Mochi is a soft and chewy Japanese dessert made with glutinous rice flour. This time we've made mochi filled with delicious BAM strawberry jam and refreshing ice cream. This traditional treat, which symbolises good luck, is popular all over the world and is sure to delight you too. 💗 Get ready for a unique sweet experience that will transport you to the wonderful world of Japanese flavours. 🌸 INGREDIENTS: 500 ml whipping cream BAM ice cream mix BAM strawberry jam 130 g sticky rice flour 40 g sugar 90 ml milk Water if necessary Food colouring (pink) 30 g butter Food foil PREPARATION: 1. Whip the cream to stiff peaks. 2. Gradually fold in the BAM ice cream mix and half the strawberry jam. Reserve the rest of the jam for the topping. 3. Place the prepared custard in the freezer for at least 1 hour. 4. In the meantime, mix together the sticky rice flour, sugar and milk. Add water if necessary to get a yoghurt-like consistency. 5. Colour the dough with pink food colouring. 6. Cover the dough with food foil, pierce it and cook in the microwave for 3 minutes. 7. Add the butter to the hot dough, knead well and leave to cool for half an hour. 8. Divide the cooled dough into 8 pieces and roll each piece into a circle. 9. Place a spoonful of not yet frozen ice cream in the centre of each circle. 10. Carefully close the edges of the dough to form the pouches. 11. Place the marshmallows back in the freezer for at least 20 minutes. Serve and enjoy the refreshing mochis. 💗 #mochi #icecreammochi #strawberrymochi #mochidessert #japandessert #japan #japanesefood #icecream #bam #bamchocolate ♬ original sound - BAM (Become A Master)

Mochi je tradicionalni japanski desert napravljen od ljepljivog rižinog brašna, također poznat kao mochiko. Ova ukusna poslastica poznata je po svojoj mekanoj teksturi za žvakanje i popularna je u cijelom svijetu. Potječe iz Japana, gdje se tradicionalno priprema za proslave i posebne prigode poput Nove godine i vjenčanja. U japanskoj kulturi mochi ima posebno značenje jer simbolizira sreću.


Mochi se može pronaći u raznim okusima i oblicima, a često se puni i slatkim nadjevima poput sladoleda koji daju ugodno osvježenje. U ovom receptu pokazat ćemo vam kako napraviti mochis s BAM mješavinom sladoleda i BAM džemom od jagoda bez dodanog šećera, koji će vas sigurno oduševiti.


Osim toga, možete eksperimentirati s različitim okusima sladoleda ili džema, poput vanilije, čokolade ili voćnih okusa poput manga i maline. Na taj način svaki put možete napraviti drugačiji, jedinstveni desert koji će impresionirati vaše goste i unijeti djelić japanske tradicije u vaš dom.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sladoled mochi sa BAM džemom od jagoda

  • Vrijeme pripreme: 1 h 35 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

Istucite vrhnje u čvrsti šlag.

2. Korak

Postepeno umiješajte BAM smjesu za sladoled i pola džema od jagoda. Ostatak džema sačuvajte za preljev.

3. Korak

Pripremljenu kremu stavite u zamrzivač na najmanje 1 sat.

4. Korak

U međuvremenu pomiješajte brašno od ljepljive riže, šećer i mlijeko. Po potrebi dodajte vode da dobijete gustoću poput jogurta.

5. Korak

Obojite tijesto ružičastom prehrambenom bojom.

6. Korak

Tijesto prekrijte folijom za hranu, probušite je i pecite u mikrovalnoj pećnici 3 minute.

7. Korak

U vruće tijesto dodajte maslac, dobro ga umijesite i ostavite da se ohladi pola sata.

8. Korak

Ohlađeno tijesto podijeliti na 8 dijelova i svaki dio razvaljati u krug.

9. Korak

U sredinu svakog kruga stavite žlicu ne sasvim smrznutog sladoleda.

10. Korak

Pažljivo zatvorite rubove tijesta kako biste oblikovali džepove.

11. Korak

Vratite džepiće u zamrzivač na najmanje 20 minuta. Poslužite i uživajte u osvježavajućem mochiju.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,18 €
Ukupno:
10,62 €

O avtorju

Maja K.
Ustvarjalka vsebin
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual