Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Slasna domaća Ferrero torta

  • (5)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 19
slasna domaca ferrero torta

Obožavate li i vi bogati okus čokolade i lješnjaka Ferrero Rocher kuglica? Onda ćete biti oduševljeni tako bogatim kremastim okusom Ferrero torte. Prionimo poslu!

Ferrero Rocher uveseljava čokoholičare po svijetu već gotovo 40 godina

Ferrero Rocher kuglice nedvojbeno su jedne od najomiljenijih čokoladica na svijetu. Povijest lješnjaka u bogatoj kremi i vaflu, prelivenim čokoladom s posipanim lješnjacima bogata je kao i kuglice same. Godine 1946. je Pietro Ferrero, talijanski slastičar iz Torina otvorio je svoju malu slastičarnicu.

Prilikom kupovine BAM proizvoda možete koristiti kod RECEPT koji vam donosi 10% popusta.

Zbog 2. svjetskog rata bila je nestašica kakaa i slastica, pa je Ferrero pomiješao lješnjake, biljno ulje i kakao te stvorio izniman čokoladni namaz s lješnjacima, a koji je njegovu slastičarnicu upisao u čokoladnu povijest. 34 godine kasnije je, tada već uspješno poduzeće, predstavilo Ferrero Rocher kuglice, po mišljenju mnogih danas njihov najprodavaniji proizvod.

Recept za domaću Ferrero tortu

Domaća Ferrero torta je prava paša za oči i osjetilo okusa, a napravljena je od lješnjaka, čokolade, keksa, likera od lješnjaka i čokoladnog namaza s lješnjacima. Za bogat kremasti okus zaslužna je čokoladna krema i liker od lješnjaka, a za notu prhkosti zdrobljeni keksi.


 
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Slasna domaća Ferrero torta

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 19

Sastojci:

  • usitnjeni lješnjaci
  • Ferrero Rocher kuglice
  • ½ zdjelice likera od lješnjaka (ili sirupa od lješnjaka)
  • hrskavi keksi (zdrobljeni)
  • prstohvat soli
  • 300 g BAM čokoladnog namaza s lješnjacima
  • 450 g maslaca (zagrijanog na sobnu temperaturu)

Upute za pripremu:

1. Korak

Iznad vodene pare rastopite čokoladu u kapljicama. Dok je čokolada još vruća, dodajte čokoladni namaz s lješnjacima i miješajte da se sastojci sjedine.

2. Korak

Električnim mikserom u posudi miksajte usitnjene lješnjake, brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, šećer u prahu i sol.

3. Korak

U drugoj posudi električnim mikserom velikom brzinom miksajte kristalni šećer i maslac da smjesa postane glatka. Dodajte 2 jušne žlice likera od lješnjaka (ili sirupa od lješnjaka) i žumanjke te miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte još smjesu čokolade i čokoladni namaz s lješnjacima te dobro promiješajte.

4. Korak

Lopaticom umiješajte u smjesu iz prve posude te iznova miksajte električnim mikserom.

5. Korak

U čistoj posudi s očišćenim metlicama istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, a zatim nježno umijašjte čokoladnu smjesu. Polako i oprezno miješajte da nastane ravnomjerna smjesa.

6. Korak

Tijesto prelijte u oba okrugla pladnja i pecite na temperaturi od 180 °C približno 40 minuta. Ako je biskvit pečen možete provjeriti čačkalicom koju ćete zabosti u sredinu tijesta. Ako se na čačkalicu zalijepe komadići tijesta, onda tijesto još nije pečeno. A ako je čačkalica potpuno suha ili ako se na njoj nalazi vrlo malo suhih komadića tijesta znači da je pečeno.

7. Korak

Kada je tijesto ispečeno izvadite ga iz pladnja da se ohladi, zatim tijesto iz oba pladnja prepolovite da dobijete 4 okrugla sloja.

1. Korak

Za preljev ćete električnim mikserom miksati maslac i čokoladni namaz s lješnjacima da smjesa postane glatka. Dodajte i prstohvat soli.

2. Korak

Svaki sloj biskvita namočite likerom od lješnjaka (ili sirupom od lješnjaka), a zatim ga još premažite čokoladnom kremom i pospite zdrobljenim hrskavim keksima.

3. Korak

Slojeve složite jedan na drugi, a zatim tortu sa svih strana lopaticom premažite ostatkom čokoladne smjese i ukrasite usitnjenim lješnjacima te Ferrero Rocher kuglicama.

4. Korak

Ferrero torta neka odstoji još koji sat u hladnjaku prije serviranja.

Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual